20. jul
 
Caroline er både spiller og trener på Mallorca
Selv lærte hun å spille fotball i Kløfta og Borgen. Nå satser Caroline Vad Østby på å utvikle kvinnefotball i Spania.

Publisert: 29.jul.2017 09:00
Oppdatert: 28.jul.2017 09:59

I oktober satte Caroline Vad Østby kursen for Alcudia, Spania, for å være spiller på fotballskolen Mallorca Toppfotball og dens lag i det spanske divisjonssystemet. Etter et par måneder der nede åpnet det seg en rolle som fysisk trener, og siden jul har den PT-utdannede Kløfta-kvinnen også hatt en rolle i støtteapparatet.

SYDENMENNESKE

– Jeg trives veldig godt. Jeg er veldig glad i varmen og har alltid vært et sydenmenneske. Så er det også litt deilig å være her utenom turistsesongen, sier Vad Østby til EUB.

24-åringen tilbrakte barne- og ungdomsårene som spiller i Kløfta og Borgen, og var siden i Kongsvinger via toppidrettsgymnaset NTG. Vad Østby har senere fått erfaring fra Toppserieklubben Vålerenga, og var innom Grei før hun ble lokket til den spanske øya av en trener hun kjente fra tiden i Vålerenga. Caroline sier det er mye som er annerledes fra norsk fotball.

– Det har vært veldig spennende. Som spiller er det morsomt å se kulturforskjellene på kamper, både når det gjelder motspillere, dommere og baner, sier hun.

Skolen har som mål å spille sin tilknyttede klubb til toppen av spansk kvinnefotball.

– Damene har veldig store ambisjoner, forteller Caroline.

Laget består av både spanske og norske spillere. Neste sesong skal de spille i andredivisjon, nivå 3 i Spania, etter å ha misset opprykket med en andreplass i fjor.

– Nivået er som 2. andredivisjon i Norge, kanskje litt dårligere. Men jeg tror at når vi kommer høyere opp så vil tempoet være bedre enn i Norge, sier hun.

SATSER PÅ TRENERROLLEN

I sommer er Caroline hjemme på Kløfta, før hun høsten vender tilbake til Mallorca. I tillegg til å utvikle skolen og klubben, for på sikt å kunne produsere toppspillere, har Vad Østby også ambisjoner for egen del.

– Jeg skal ikke si at jeg har lagt fotballskolene på hylla, for jeg satser ennå på det, men trenerrollen står i første rekke, sier hun.

Som fysisk trener har Caroline blant annet ansvar for morgenøktene på stranden med hurtighet, spenst, teknikk og restitusjon, og styrketrening og skadeforebyggende arbeid. Hun er også ansvarlig for oppvarmingsdelen på fotballøktene, samt oppvarming til kampene for både dame- og herrelag.

– Jeg har spilt fotball siden jeg var fire år og kunne godt ha tenkt meg å utvikle fotballtrenerkunnskapene etter hvert. Men det er først og fremst styrke- og utholdenhet som er mitt område nå, sier Caroline.

FAKTA

Mallorca Toppfotball er en 1-årig fotballskole i Spania.

Skolen har sin egen spanske fotballklubb som satser mot Primera Divisiòn og Europatoppen. 

Klubben som heter F.C Mallorca Toppfotball er tilknyttet fotballskolen, for å gi de norske elevene matching i det spanske ligasystemet gjennom hele skoleoppholdet.

LES OGSÅ: Jenter fra Bjerke skal ta vare på førstereislag fra Nord-Korea 

LES OGSÅ: Kinesisk fotballag til Finstad

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no