23. mar
AMBISIØSE. Femteklassingene fra Jessheim skole og ressurssenter var opptatt av å forsvare fair play-prisen som de vant i fjor.
 
Fotballcup for barneskolene i Ullensaker inkluderer barn og integrerer voksne
ULLENSAKER. Elever fra barneskolene og voksenopplæringen møtes rundt fotballen.

Publisert: 11.jun.2017 13:00
Oppdatert: 08.jun.2017 14:34

For 28. året på rad møttes alle barneskoleelevene i Ullensaker til fotballcup. Årets utgave fant sted i magasinleiren på Jessheim de to siste dagene av uka.

– Dette er kjempegøy, sier elevene fra 5B på Jessheim skole og ressurssenter i munnen på hverandre.

INKLUDERER ALLE

Da EUB tar en prat med elevene varmer de opp til fortsettelsen etter å ha spilt sin første kamp. Resultatet gikk ikke deres veg, men det er heller ikke det viktigste. De har som mål spille trekantspill, men den overordnede ambisjonen er å få tak i fair play-pokalen. Konkurransen er stor ettersom elever fra alle barneskolene i kommunen er i sving.

REGJERENDE MESTERE

– Det betyr at vi må spille bra og alltid spille ballen til alle på laget før vi scorer. Alle skal være med i spillet, forklarer Jessheim-elevene.

Klassen vet hva de snakker om, for elevene vant den gjeve fair play-prisen under fjorårets utgave av cupen. Suksessformelen innebærer å inkludere absolutt alle, uansett hvem de er eller hvor de kommer fra.

– Vi støttet hverandre når det ikke gikk bra, og så heiet vi på alle sammen. Også motstanderlagene, sier Noah Christian Berg.

INTEGRERING FOR VOKSNE

Mens selve fotballcupen er for kommunens barneskoleelever er også en annen skole i aksjon på banen. Nguyen Huu Thanh fra voksenopplæringen for Øvre Romerike har tatt med seg noen av sine elever som opptrer som dommere i fotballkampene. Han forteller at også de voksne får et stort utbytte av å få være del av fotballcupen.

– Her får de muligheten til å oppleve kulturen og landet i stedet for å bare bli sittende på skolen med teori, sier han.

Voksenopplæringen var med på cupen for første gang i fjor. Enten elevene kommer fra Syria, Eritrea eller andre land forenes de om sporten.

– De spiller jo fotball selv og kan fotball. Dette er en veldig god måte å integrere på, sier Thanh.

GIR SEG ETTER 28 ÅR

Det er Wenche Molberg Hultgreen fra Skogmo skole som er ansvarlig for cupen, slik hun har vært hvert eneste år siden oppstarten for 28 år siden. Cupen begynte da hun jobbet på Nordkisa skole, og fortsatte da hun flyttet til Åreppen og senere Skogmo.

– Tanken var å få barna i mer fysisk aktivitet, forteller Molberg Hultgreen.

Dette blir imidlertid hennes siste år som ansvarlig for turneringen. Snart bytter til ny jobb i Oslo. Molberg Hultgreen synes det har vært morsomt å arrangere cupen alle disse årene.

– Jeg synes det er kjempegøy, og jeg synes det er så gøy at elevene synes det er gøy å røre på seg. Det er det viktigste, sier hun.

LES OGSÅ: Starter ny klubb for amerikansk fotball på Sand

LES OGSÅ: Har gjort barnefestivalen til en Jessheim-tradisjon

 
GIKK SAMMEN. Wenche Molberg Hultgreen fra Skogmo skole samarbeider med Nguyen Huu Thanh og voksenopplæringen for Øvre Romerike.
POKAL. Elevene kjemper om skinnende premier.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no