19. aug
 
Overtalte skikongen Bjørn Dæhlie til å bli med på 2 kilometer i bjørneløypa
MAURA. Dæhlieløpet av stabelen for 20. gang

Publisert: 12.mar.2017 20:09
Oppdatert: 12.mar.2017 20:58

Dæhlieløpet har opp gjennom årene samlet tusenvis av barn til skiglede i Nannestad. På søndag kunne i overkant av 700 barn igjen stille til start.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 … og gå! For 20. gang kunne skikongen Bjørn Dæhlie sende av gårde skiglade barn ut i sporet.

I overkant av 700 barn var i år møtt opp på Nordåsen i Maura for å delta på det tradisjonsrike Dæhlieløpet.

Noen hadde kanskje gått flere ganger før, mens for andre var det første gang.

– Kjempestas

– Det var litt slitsomt, men veldig gøy. Spesielt da jeg måtte ploge nedover en bakke, kunne en fornøyd Oskar Mizban Riiser (5) fortelle etter endt løp.

For femåringen fra Fenstad, var det første år med deltakelse i Dæhlieløpet.

– Han har ikke gått så altfor mye på ski før. Jeg synes det er kjempestas å se når de begynner å få det til, smiler mormor Lisbeth Riiser, og legger til at hun selv også er glad i å gå på ski.

Men det var ikke bare selve skiløpet som falt i smak hos Oskar. Han fant også gleden ved hoppet i skileikområdet. Flere ganger satte han utfor hoppkanten, med mormor Lisbeth som ivrig tilskuer på sidelinja.

Dæhlie spente også på seg skiene

Bjørn Dæhlie var som vanlig på plass for å dele ut medaljer til barna.

– Det har vært 20 år med moro! kunne han konstatere.

– Takket være iherdige arrangører har det vært mulig å få det til år etter år. Også er det jo fint å kunne ha det her i Nordåsen, med de flotte forholdene som er her.

Etter å ha delt ut gullmedaljer til flere av barna, spente Dæhlie også på seg skiene og ble med en runde i løypa, til stor glede for flere av de eldre skiløperne.

Nytt av året

Det var både små og store skiløpere med på rennet, og løperne kunne velge mellom hareløypa, på én kilometer, og bjørneløypa, som var to kilometer. Det var også mulig å gå flere runder dersom man ville det.

Og selv om det meste var slik som det alltid har vært i det tradisjonelle Dæhlieløpet, med løyper i forskjellig lengder, både for store og små, kunne arrangøren i år by på en nyhet for barna.

Visma Ski Classics 4 Kids gjorde det mulig for de eldste å ta seg skikkelig ut i sporet. Løypa var rundt fem kilometer lang og hadde innlagt drikkestasjon underveis.

– Vi håpet å nå en bredere aldersgruppe med langløpet, og det ser det ut til at vi har klart. Jeg tipper det var i overkant av 250 som deltok på femkilometeren, forteller arrangør Roger Mohaugen.

Han ser ikke bort fra at de kommer til å ha en lignende distanse også til neste år.

– Det så ut som langløpet falt i smak, sier Mohaugen.

Arrangørene av Sodexo-Dæhlieløpet var godt fornøyde med både dagen og selve gjennomføringen.

– Det har vært bra med folk her i dag, løypene og skileikområdet har fungert fint, og det ser ut som barna har kost seg masse – og det er jo det viktigste, smiler Mohaugen.

LES OGSÅ: Bjørn Dæhlie slått av en finne i VM

Fra både fjern og nær

Søstrene Mathilde (8) og Linnea Kvamme Hagen (6) fra Skedsmo var på skistadion på Nordåsen for å delta på sitt første Dæhlieløp.

– Det var et fint renn, men litt slitsomt, kunne de to søstrene fortelle etter å ha gått bjørneløypa.

Dæhlieløpet trakk imidlertid ikke bare romerikingene ut i sporet.

Det var også noen som kom mer langveis fra.

Helene Hushagen Christensen (5), fra Oslo, og Minda (8) og Vilde Østby Lund (5), fra Hamar, var på besøk hos mormor og benyttet anledningen til å spenne på seg skiene.

De tre jentene syntes rennet var morsomt, men litt slitsomt. Kanskje var det derfor ekstra godt å finne fram provianten som mormor hadde i sekken.

– Nå skal vi spise sjokolade og drikke saft, smiler de

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no