19. jul
FLERE GANGER. Syklister vil passere Nordmokorset i Maura flere ganger i løpet av helgas Norgescupritt. Leder Bjørn Erik Nyrud i Eidsvoll sykkelklubb gleder seg til arrangementet.
 
De er klare for stor sykkelfest i helga
MAURA. Lørdag og søndag arrangerer Eidsvoll sykkelklubb Norgescupritt for juniorer og seniorer, samt ritt for barn og ungdom. – Nå er alt klart til start, smiler leder Bjørn Erik Nyrud.

Publisert: 11.mai.2017 18:30
Oppdatert: 11.mai.2017 12:37

– Dette er det største som skjer gjennom sykkelklubben i år. Vi håper på 500–600 deltakere fordelt på veiene gjennom helga. Trandum blir arenaområde med start og mål lørdag og søndag, sier Nyrud til EUB.

Han krysser fingrene for fint vær og bare veier, slik at det blir en lokal sykkelfest med perfekt ramme. Apparatet rundt er klart. Planleggingen har foregått i lang tid allerede.

– Dette er vår største inntektskilde i løpet av året, helt klart. Derfor er vi avhengige av nok dugnadsfolk. Heldigvis har vi mange frivillige som stiller opp og gjør en fantastisk innsats. Det fortjener de mye ros for.

Gir trafikale råd

I forbindelse med arrangementet ber Eidsvoll sykkelklubb lokalbefolkningen være på vakt.

– Vi ønsker å informere innbyggerne i de kommunene de ulike klassene vil passere ved å publisere løyper som benyttes, slik at innbyggerne har kjennskap til disse og at det vil medføre midlertidige sperringer og forsinkelser i trafikken, sier Nyrud.

Her er litt trafikal informasjon til lokalbefolkningen:

  • Hovedsakelig vil området rundt Trandum og Mogreina være belastet. Men også områder som Nordkisa, Råholt, Hurdal med Minneåsen og veistrekninger i tilknytning til dette vil bli berørt.
  • Søndag 14. mai vil veien fra Hurdal Torg mot Minnesund være stengt for kjøring mellom 09.00-15.30. Dette for å unngå uønskede ulykker på strekningen.

– Det handler i stor grad om at bilister og syklister tar hensyn, viser respekt for hverandre, er årvåkne og forsiktige på disse to rittdagene. Det er også viktig at man følger anvisningene fra våre vakter rundt omkring i rittraseen, understreker Nyrud.

– Hvor viktig er det med fint vær på rittdagene?

– Det er veldig avgjørende for at det skal bli et godt arrangement. Forhåpentligvis slipper utøvere og funksjonærer å være ute i regn og kulde. Opplevelsen blir ikke den samme da.

Viktig ritt for utøverne

– Hvor viktig er Norgescupritt for utøverne?

– Det er svært viktig. Dette er en perfekt anledning for å vise seg fram, og kanskje bli plukket opp av større klubber. Leverer du gode resultater kan veien videre være kort, sier Nyrud.

I rekrutteringsøyemed kan også rittene være viktige for klubben.

– Vi har en god gjeng som skal starte i ungdoms- og juniorklassene. Det blir 15–20 ryttere i de yngre klassene fra klubben vår. Henning Weaas kommer til å starte i seniorklassen. Vi er en god gjeng på start.

Neste torsdag er det duket for Tour of Norway for kids i Sundet og omegn. Det betyr at Eidsvoll sykkelklubb er inne i en svært aktiv periode for små og store.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no