15. sep
I SNØVÆRET. Jan Sverre Finskud gikk foran i de fleste av de 32 rundene på Setertjernet. Eva Sjøberg og Nina Haugen fulgte på.
 
De trosset snøværet og gikk runde på runde
SETERTJERNET, GULLVERKET. Arrangøren håndmåket banen slik at ivrige langløpere fikk gå Eidsvolldistansen på skøyter søndag.

Publisert: 11.jan.2016 14:18
Oppdatert: 27.jan.2017 13:51

- Ingenting er som langløp på innsjøis, sa den eldste deltakeren, Knut Ramfjord (78 år) fra Feiring.

- Å gå på skøyter er så flott trim og så lenge en ikke slutter, går det greit å fortsette, sa den ivrige feiringen som allerede har vært på Valle Hovin og gått langløp sammen med entusiastene fra Eidsvoll, Eva Sjøberg og Jan Sverre Finskud.

De to er de eneste som har gått Eidsvolldistansen hvert år siden løpet ble arrangert første gang i 1981. Eva Sjøberg er i tillegg den langløperen i Norge som har gått flest mil på skøyter i registrerte langløp gjennom alle tider.

De er kjent for å gå sammen med Jan Sverre først og Eva like etter og holde et jevnt tempo uansett hvor langt de går. Slik også på Setertjernet der de to ledet an et lite tog med tidligere ETF-løpere som syntes det var moro å prøve skøytene igjen.

LES OGSÅ: Tester forholdene på isen

OGSÅ DE YNGSTE

Også de yngste stilte til start og gikk sine 16 runder på den fine banen som Torbjørn Sæther har målt opp og måket nesten alene. Tjernisen er i vinter veldig god fordi den frøs til før snøen kom. Det måtte en solid dugnad til søndag morgen, men siden gradestokken viste rundt ti minus var snøen lett og fin å fjerne.

FRA FJERN OG NÆR

Eidsvolldistansen har i 36 år samlet ivrige langløpere fra fjern og nær. Også denne gang kom ivrige løpere utenfra, blant dem tidligere generalsekretær i Norges Skøyteforbund, Erik Gulbrandsen. Siden han har etterkommere i Eidsvoll, ville han gjerne være med da han ble invitert.

- Dette er virkelig skøyteløp slik det kan være. Dette liker jeg, sa han og mente det var mye mer meningsfylt å gå selv på Setertjernet enn å se på TV fra EM i Minsk.

SKØYTEINTERESSEN

- Interessen for skøyter er fortsatt god. det ser vi her og vi ser det på alle småplasser som er islagt der det myldrer av små og store på skøyter, sa en fornøyd leder av Eidsvold Turn Skøyter, Mariann Dønnum.

- Etter flere tunge vintre med mye mildvær og lite is på Myhrer, har ETF Skøyter skrumpet inn. Vi har derfor bestemt oss for å lage bare en aktivitetsflate på Myhrer i vinter, men vi håper selvsagt at en god vinter igjen kan sette fart på skøytesporten i Eidsvoll, sier hun.

Eidsvold Turn Skøyter har til tross for manglende rundbane på Myhrer i vinter, tre deltakere i neste helgs sprint-NM.

- Det er vi stolte av, sier Mariann Dønnum. Anne Gulbrandsen, som skal delta i NM, gikk også noen runder på Setertjernet. Det var faktisk første gang hun hadde innsjøis under skøytejernene.

Alle vil få premie for deltakelse og etter løpet vanket varm saft til alle.

SE VIDEO: - Jeg var ganske vanskelig å få med ut på isen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no