18. jun
MEDALJEFANGST: Anne Gulbrandsen tok to medaljer under helgens NM og får dermed sjansen i verdenscupen. Foto: privat
 
Skøyteløper Anne Gulbrandsen får sin debut i verdenscupen
Hun vant sølv og bronse under helgens skøyte-NM. Dermed ble Anne Gulbrandsen belønnet med billett til Heerenveen hvor hun for første gang skal konkurrere i verdenscupen.

Publisert: 03.nov.2017 09:00
Oppdatert: 31.okt.2017 10:45

Skøyteløper Anne Gulbrandsen fra Eidsvold TF tok bronse på 500 m og sølv på 1000 m under helgens NM enkeltdistanser i Stavanger.

OVER FORVENTNING

– Det er jeg veldig fornøyd med. Begge to var egentlig over forventningene, men særlig 1000 meteren, sier Gulbrandsen til EUB.

For på 1000 meteren, hvor hun kun ble slått av Hege Bøkko, er tiden 1,20,23 hennes raskeste noensinne i Europa.

– Jeg har hatt en ganske problemfri oppkjøring til sesongen hvor jeg har fått trent veldig bra hele sommeren. Så er det en del tekniske ting som begynner å stemme bra. Jeg hadde også satset på å være i form til denne helgen ettersom det er NM, men også fordi det var verdenscup-uttak, sier Gulbrandsen.

Og senere samme helg fikk Gulbrandsen beskjed om at hun er tatt ut til verdenscupløpene i Heerenveen 10.–12. november, samt påfølgende verdenscupløp i Stavanger helgen etter.

– Det er kjempegøy. Jeg hadde et håp om at jeg kunne kvalifisere meg til verdenscupen i Stavanger for der har vi en større kvote. Men å få Heerenveen i tillegg var kjempegøy. Det er litt ekstra stas å dra til utlandet, sier hun.

Debut i verdenscupen har vært hennes store mål for kommende sesong.

– Jeg tror det blir veldig spennende. Det blir nok mer nerver og en litt annen setting enn man er vant til. Men det er absolutt en bra erfaring, sier Gulbrandsen.

I tillegg til verdenscupdebut hadde hun sesongmål om å ta medaljer i NM. Med sprint-NM i mars kommer det nye muligheter til å ta flere enn de to hun vant i helgen. Den gode starten på sesonger gir uansett rikelig med motivasjon til å holde utviklingen gående. I Heerenveen er det imidlertid ikke resultatene hun er mest opptatt av.

SER MULIGHETER FOR Å PERSE

– Nei, ikke noe særlig. Det blir mye nytt så det blir å konkurrere litt mot seg selv. Men i Heerenveen er det vanligvis gode forhold, så det er muligheter for å perse. Men det som gjelder mest nå er å få prøve seg, sier Gulbrandsen.

Klubbkamerat Espen Aarnes Hvammen ble nummer fire på 500 meter. Han ble ikke tatt ut til verdenscupen i Heerenveen, men får sjansen i Stavanger.

LES OGSÅ: Endurofører Jarle Holm vant norgescupen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no