17. jul
 
Deltok i verdens første Snabel-cup
Det ble knallhard match for hockeymålvaktene fra Ullensaker Flyers under helgas tøffe keeperoppgjør på isen i flerbrukshallen.

Publisert: 01.mai.2018 12:00
Oppdatert: 01.mai.2018 12:21

Flere klubber fra østlandsområdet var påmeldt til arrangementet der Ullensaker Flyers inviterte til det som er verdens første cup-arrangement for såkalt elefanthockey. Betegnelsen blir brukt når målvakter, som i sitt vanlige målvaktutstyr spiller ute på banen, og henviser til den litt store og klumpete fasongen som alt beskyttelsesutstyret gir.

VIKTIG TEKNIKK-TRENING

I alt 46 målvakter i alderen 8 til 15 var denne dagen satt sammen på lag, som spilte mot hverandre i en uhøytidelig dags-cup.

– Dette er først og fremst et viktig tiltak for å trene på teknikk. Det er ikke alle målvakter som har muligheten til å få egen spesialtrening, men målvaktene trenger også å utvikle sine ferdigheter, forklarer initiativtaker, og hockeymålvakt-mamma, Linda Alakoski.

Arrangementet kom i stand også som en oppkjøring til juniormålvaktenes samarbeidsprosjekt med pengeinnsamling til organisasjonen Right To Play.

– Vi synes initiativet var et kjempebra tiltak, og ønsket å stille isen her hos oss til rådighet for dette gode formålet, sier styreleder for Ullensaker issportklubb, Thomas Lind.

AKTIV REKRUTTERING

I løpet av dagen gikk det hardt for seg ute på isen, men stemningen i garderoben var likevel munter.

– Vi tapte dessverre alle kampene i dag, så jeg er litt oppgitt, men det har vært veldig gøy uansett, konstaterer juniormålvakt i Ullensaker Flyers, Daniel Staff (8).

Hockeyklubben er aktive på rekrutteringssiden, og særlig på jentesiden har satsingen gitt uttelling.

– Det er ikke bare gutta som spiller ishockey, og i vår klubb satses det også på jentene, som har både junior og damelag, forteller Lind.

Ute på isen var det tøffe taklinger og knall og fall, men polstringen for målvaktene avverger det kraftigste støyten. To som allerede er nesten veteraner som hockeymålvakter er Madelen Mundal (11) og Mia Elise Lind (12).

– Vi har spilt hockey kjempelange. Det var bra å få ekstra trening i dag, og vi har lært masse taktikk og skøyteteknikk, forklarer jentene.

Å få på alt utstyret er en ekstra kunst i seg selv.

– Det er ikke så tungt som det ser ut som, men tar litt ekstra tid å få på seg, forklarer de.

POPULÆRT INITIATIV

Det å stille seg frivillig i veien for hockeypucken krever litt ekstra tøffhet og mot.

– De må også være en aktiv del av spillet. I tillegg skal alt beskyttelsesutstyr sjongleres med spaken, og det er mange ting som skal koordineres samtidig, forklarer Thomas Lind.

Etter cupen lørdag ble alle belønnet med diplom, og arrangøren er allerede i gang med planlegging av nytt arrangement til høsten.

– Dette har gått over all forventning og har blitt svært godt tatt imot, Lind.

 
GODT FORNØYD. Daniel Staff og Mathias Mundal fra Ullensaker Flyers var godt fornøyd med helgas treningsøkt. ñ Vi tapte litt i dag, men det var små marginer, forklaret de.
BRA JOBBA. Styreleder i Ullensaker issportklubb Thomas Lind heiet på deltagerne fra sidelinjen i hallen under helgas Snabelcup.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no