16. nov
GÅR FORAN: F.v.: Thorbjørn Merkesdal, Espen Jansen, Agneta Roth, Anne-Jorunn Samuelsen og Trine Engdal skal være ballongløpere eller ballonggåere under Norgesløpet 1. september.
 
Denne gjengen går foran i Norgesløpet: Holder også gangfart i løpsmønstringen
Mens eliteløpere holder farten oppe for de raskeste, skal andre ballongløpere motivere dem som utfordres av å komme seg til mål.

Publisert: 22.aug.2018 18:00
Oppdatert: 22.aug.2018 14:28

Arrangør Ull/Kisa friidrett er opptatt av at Norgesløpet skal være mest mulig tilgjengelig for absolutt alle, helt uavhengig av ferdighetsnivå. Derfor har de i tillegg til de raskeste ballongløperne, som skal holde en viss snittfart oppe for dem som vil prøve å henge seg på, også engasjert ballonggåere som skal holde lavere fart, helt ned til marsjtempo.

VIL INSPIRERE

Mens de øvrige ballongansvarlige har trinnvis raskere tidsmål skal Agneta Roth og Trine Engdal gå med ballongene som markerer sluttidene 45 og 50 minutter på femkilometersdistansen.

– Vi danner baktroppen, sier Trine med et smil.

Begge er i kategorien mosjonister. Agneta stiller med flunkende ny hofte og har ikke fått løpt på svært mange år.

– Og det sier jeg for at folk skal tørre å komme. Også selv om man føler at man kanskje ikke er i så god form, eller føler at det går så veldig fort, sier Roth.

De ønsker å motivere folk til å delta ved å understreke at det er mye treningsutbytte også ved å gå.

– Jeg har selv løpt hele mitt liv, men de siste årene har jeg ikke kunnet det. Men nå går jeg, og det går fortere og fortere med den nye hoften, sier Agneta.

– FOR HELE FAMILIEN

Løypetraseene i og rundt Jessheim sentrum er flate og går hovedsakelig på asfalt. I tillegg er det et opplegg for unger inne på løpebanen ved Jessheim friidrettsstadion. Norgesløpet på Jessheim ble arrangert for første gang i fjor.

Med under et par uker til startskuddet den 1. september hadde over 500 deltakere meldt seg på Norgesløpet, jevnt fordelt på ti kilometeren og den halvparten så lange distansen.

– Dette er et løp for hele familien, ung og gammel, så om vi stiller opp så kan det kanskje bidra til at flere tør å bli med, sier Agneta.

De nybakte NM-medaljørene Thomas Roth og Markus Einan er også blant dem som skal løpe med ballonger. På henholdsvis fem og ti kilometer-løpene skal de aller raskeste ballongløperne skal ha tidsmål på 20 og 40 minutter.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no