14. nov
LØP MED HUND: Alle som liker å bevege seg og har en hund kan stille når NM i hundeløping barmark arrangeres på Dal. Foto: Dogrun
 
Det første åpne NM i løping med hunder går på Dal
– Hvis man er rask og har en hund som henger med, så er det gode muligheter til å bli norgesmester, sier arrangør Roy Storli.

Publisert: 27.aug.2018 15:00
Oppdatert: 24.aug.2018 15:02

Norgesmesterskap i hundeløping på barmark har vært avholdt i en årrekke, men da på en helt annet måte enn årets utgave som finner sted på Dal i Eidsvoll den 9. september.

FOR BREDDEN

– Det har tidligere vært veldig lukket innen hundekjørermiljøet, men nå har Norges Hundekjørerforbund gått sammen med det sivile eventselskapet Dogrun slik at NM blir et breddearrangement, sier Roy Storli.

Gjennom Dogrun har han vært med å arrangere mosjonsløp med hund rettet mot mannen i gata. I samarbeid med forbundet har resultatet blitt et norgesmesterskap på Dal.

– Dette er åpent for alle. Det er ikke høyere nivå enn at hvis man er rask og har en hund som henger med, så er det gode muligheter til å bli norgesmester, sier Storli.

Det legges opp til klasser for alle, helt uavhengig av forkunnskaper og nivå.

– Her vil det fortsatt være folk som konkurrerer med mål om å bli norgesmester eller bli tatt ut til world cup, men det blir også trimklasse. Mange velger å bli med bare for å gå løypa, sier Storli.

VED GARTNERIET

Arrangementet går fra det gamle gartneriet. Storli bor selv i nærheten og er en flittig bruker av disse turløypene. Da eierne av områdene var positive til initiativet, var valget enkelt.

– Jeg har sett at dette må være et fint sted å ha arrangere fra. Og alle var veldig positive, så da ble der, sier Storli.

På de mer lukkede norgesmesterskapene har deltakerantall vært på rundt 30 stykker. Dogrun-stevner har mønstret over 200. Arrangørene er spente på hvordan denne nye og åpne mesterskapsformen vil bli mottatt.

– Men Dal er jo ikke verdens største sted, så klarer vi å samle 50 til 100 deltakere så skal vi være fornøyde, siden det er første gangen vi har denne typen stevne, sier Storli.

SE BILDENE: Disse løp Eidsvollkarusellen

LES OGSÅ: Sykkelparet ble heiet rundt og rundt Hurdalssjøen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no