20. jul
AKTIVITETSLEDER: Victor Rosenlind er blant Ull/Kisa-ungdommene som viderefører pilotprosjektet Young Active.
 
Det nye tilbudet for unge skal fortsette
Pilotprosjektet Young Active var lærerikt for de unge aktivitetslederne fra Ull/Kisa. Nå er de klare med en ny og forbedret utgave av de mer uformelle treningene.

Publisert: 29.aug.2017 17:00
Oppdatert: 29.aug.2017 21:00

Med konseptet Young Active ønsker Akershus idrettskrets å ta vare på de ungdommene som vil drive organisert idrett på mosjonsnivå, som et alternativ til klubbenes vanlige opplegg der det legges større vekt på prestasjoner og framgang. Ull/Kisa er ett av seks idrettslag som det siste året har vært med på dette pilotprosjektet. Nå er det klart at tilbudet videreføres på Jessheim, og onsdag kveld starter tilbudet opp igjen med base på Gystadmarka skole.

– NY OG FORBEDRET

– Vi er klare med en ny og forbedret utgave og håper at så mange som mulig ønsker å være med, sier aktivitetsleder Victor Rosenlind til EUB.

Målet er at treningsopplegget skal oppleves som «den morsomme delen av gymtimen». I løpet av høsten og vinteren har de hatt diverse ballspill, lekedag, styrkebingo, badminton og turn. På planen for våren sto blant annet zumba, frisbee, friidrett, stolpejakt og avslutning med volleyball og grilling på Nordbytjernet.

MER STRUKTUR

Selv om de er et friere tilbud har de fra pilotprosjektet erfart at det lønner seg å ha struktur.

– Man må sette klare rammer og ha morsomme aktiviteter som gjør at folk ønsker å komme, sier Rosenlind.

Young Active har også mål om å få ungdom til å engasjere seg som ledere og trenere i Akershus-idretten. Victor er en av Ull/Kisa-ungdommene som i forbindelse med prosjektet har tatt leder- og aktivitetskurs og har ansvaret for gjennomføringene av de ukentlige øktene.

LÆRERIKT

– For min egen del har jeg lært veldig mye. Det er krevende, det gjelder å være tydelig på behov i forhold til utleietider, og det aller viktigste er å promotere for å få utøvere til å komme, sier han.

I det første året har de vært mellom fem og ti deltakere på samlingene.

– Nå håper vi å få med mellom ti og femten hver gang, sier Rosenlind.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no