15. sep
DELT UT. Minutter før styrevalget skulle foretas i hovedlaget i Eidsvold IF ble dette vedlegget delt ut. Flere på årsmøtet ble overrasket og fire sittende styremedlemmer trakk seg med bakgrunn i innholdet.
 
Dokumentet som fikk fire til å trekke seg i EIF
RÅHOLT. Dette dokumentet overrasket mange på årsmøtet – og fikk fire styremedlemmer som var innstilte på å fortsette til umiddelbart å trekke seg ut av EIF.

Publisert: 06.apr.2017 19:00
Oppdatert: 06.apr.2017 18:33

Årsmøtet i hovedlaget i Eidsvold IF endte med at sittende leder, nestleder, sekretær og økonomiansvarlig trakk seg i protest. Stian Frank (leder), Jan Ove Myrvoll (nestleder), Berit Smedsrud (økonomiansvarlig) og Atle Jacobsen (sekretær) ønsket å fortsette, men så ingen annen utvei enn å trekke seg umiddelbart. EUB får bekreftet at det var vedlegget til valgkomiteens innstilling – dokumentet vi trykker i dag – som fikk begeret til å renne over for de fire. EUB vet også at flere av de nylig avgåtte styremedlemmene nå vurderer å politianmelde dokumentet og valgkomiteens framgangsmåte.

– Denne begrunnelsen var til dels ufin og personlig, blant annet om flere sittende styremedlemmer. Flere av oss opplevde den som alvorlig og av injurierende karakter, sier Atle Jacobsen.

Dette står i dokumentet

EUB har fått tilgang på vedlegget som valgkomiteen presenterte for deltakerne på årsmøtet bare minutter før styrevalget skulle foretas.

«Vår konklusjon var at det var uro, usikkerhet og relativt høyt støynivå i foreningen. En del utsagn ble også gjort kjent for oss, som for eksempel bruk av splitt/hersketeknikk, trakassering/mobbing, psykisk spill, mangel på ydmykhet, stor avstand mellom ledelse og aktivitet, opprettelse av personalsak mm», står det i dokumentet.

«Vi ser også at manglende erfaring og kompetanse innen idrettsledelse er framtredende. Det er helt klart leder/ledelsens ansvar å ordne opp i dette», står det videre.

Kan bli politianmeldt

I dokumentet trekkes det også fram at valgkomiteen er overrasket over det som har framkommet da de mener aktivitet, trygghet, motivering, involvering mm burde vært mer framtredende.

«Det at flere tillitsvalgte har trukket seg i valgperioden og at flere ikke ønsker gjenvalg i sentrale verv er også meget bekymringsfullt. Det er også stilt spørsmål med prioriteringer og beslutninger, blant annet med vedlikehold på klubbhus og investering i ny nettløsning. Valgkomiteen ser et helt klart behov for å «stoppe opp, trekke pusten og samle troppene». Det er også klart framkommet et behov og ønske om endringer i ledelsen», heter det videre i skrivet.

– Det var overhodet ingen grunn til å rakke ned på kandidater i det sittende styret gjennom et vedlegg. Det er ufint og noe som ikke hører hjemme i et seriøst og godt idrettslag, sier Berit Smedsrud, æresmedlem i EIF og én av dem som trakk seg.

LES OGSÅ: – Kan ikke skape mye godt for framtid

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no