19. jul
 
Vant gull i boksestevne på hjemmebane: – Nå fikk Jessheim en nordisk mester, det synes vi er stort
Don Emini fra Jessheim bokseklubb vant gull under helgens nordiske mesterskap i boksing på Gardermoen.

Publisert: 26.mar.2018 11:30
Oppdatert: 26.mar.2018 11:47

Etter sølv i fjor var det en revansjesugen Don Emini som stilte i 69 kg klassen for juniorer under helgens nordiske mesterskap i boksing som ble arrangert ved Thon Oslo Airport Hotel i hjemkommunen Ullensaker. Etter at svenske Andreas Palm ble slått i lørdagens semifinale vant Emini mot Bekhan Mahauri i finalen dagen etter.

– STORT

– Norge har ikke fått så veldig mange nordiske mestere på juniorsiden i årenes løp. Nå fikk Jessheim en nordisk mester. Det synes vi er stort, sier trener Per Arne Skau.

Emini vant finalen 3–2. Selv om det holdt til seier på hjemmebane sier treneren at 17-åringen vanligvis bokser mer avslappet i utlandet.

– Med familie, klubbkamerater og mange andre kjente på plass så setter det seg litt i skuldra og nakken. Derfor ble ikke første runde helt som planlagt, men vi ser etter hvert at det er Don sin fightervilje og kunnskap som gjør at han vinner, sier treneren.

Jessheim bokseklubb stilte med to utøvere i mesterskapet som klubben også var med på å arrangere. Julie Holthe, som på forhånd var med mest for erfaringens skyld, måtte seg slått av islandske Kristin Bjørgvindsdottir, en bokser med adskillig mer erfaring.

– Julie møter ei tøff jente fra Island, hun er tydeligvis en MMA-fighter, og det så vi på måten hun bokset. Julie har for lite erfaring til å ta den helt ut, men den siste runden var hennes beste og det er et godt tegn. Vi var klar over at det ville bli tøft, men det ble en bra gjennomføring for Julie sin del, sier treneren.

STORE MESTERSKAP

Etter noen dagers påskefri starter oppkjøringen mot junior-EM for Don sin del. Først er det duket for treningsleir i Ungarn, inn mot mesterskapet som går av stabelen i Italia om en måneds tid. Blant rundt 30 påmeldte nasjoner i vektklassen vil de syv beste bli kvalifisert til VM.

– Vi vil kvalifisere oss, men målet vårt i EM er å ta en medalje, sier Skau.

LES OGSÅ: Uten kampsporten har Tina vært langt nede

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no