24. jul
NORGES BESTE. Her har dommeren akkurat utropt Jessheim-gutten Don Emini (16) til vinner under helgens bokse-NM i Ullensaker idrettspark.
 
Don brølte av glede da han forsvarte NM-gullet hjemme på Jessheim
ULLENSAKER. Don viste hvem som er «king» på Jessheim.

Publisert: 27.nov.2016 13:49
Oppdatert: 27.jan.2017 14:44

Don Emini fra Jessheim bokseklubb ble søndag norgesmester i boksing for ungdom i klassen 63 kilo. Siden mesterskapet gikk på hjemmebane i Jessheim is- og flerbrukshall kunne 16-åringen juble for seier foran ekstra mange kjente og kjære.

- BETYR EKSTREMT MYE

- Dette betyr ekstremt mye for meg. Det er en helt herlig følelse, spesielt siden det er på hjemmebane. Jeg følte litt press på meg, sier Emini til EUB rett etter at han har gått ut av ringen.
Han kjente også press av at han var regjerende mester. Årets finalemotstander Håvard Kristiansen fra Tønsberg Kameratene var også motstander da Emini i fjor ble norgesmester i Bodø. Emini beskriver finaleoppgjøret som en krigekamp.
- Jeg vant ingen overlegen seier. Det var en jevn kamp, det skal han ha. Det var mye vanskeligere enn sist, men jeg tok kampen på de små marginene og teknisk bokset jeg ganske bra, sier Emini.

SLO BESTEKOMPISEN

Han er sliten etter et mesterskap som har inneholdt tre kamper på like mange dager. Fredag vant han kvartfinalen mot Sayed Besmilla Kazeni fra Vestmar, og på lørdag slo han landslagskompis Martin Skogheim i semifinalen.
- Kristiansen er en helt rå motstander, så høydepunktet var å slå han. Det kjedeligste med mesterskapet var å møtte bestekompisen min Martin Skogheim i semien. Vi har blant annet reist til EM sammen, og det var ingen god følelse å slå ham. Jeg fikk litt smådårlig samvittighet, sier Emini om det spesielle møtet.
Etter flere kamper den siste tiden venter nå treningsleir i Spania og en periode med grunntrening for Emini. NM-seieren er viktig påfyll for fortsettelsen for den ambisiøse bokseren.
- Det var gøy å vinne foran et mye større publikum enn jeg er vant til, sier Emini.

-MYE PÅ SPILL

Trener Per Arne Skau sier finalen var uhyre jevn.
- Det ble akkurat som vi hadde forberedt oss på og som vi har forberedt oss på et i et år. Vi er veldig fornøyde med å vinne, for det er ikke noe som er morsommere enn å vinne en jevn kamp, sier Skau.
Han sier det var mye spenning i garderoben før avgjørelsen.
- Man kan føle at det handler om Jessheim bokseklubb sin ære, så sånn sett er det mye på spill. Jeg er uansett veldig fornøyd med hele mesterskapet, og boksinga til Don i første kamp var helt eksepsjonell, sier Skau.

FIKK TØFF MOTSTAND

Jessheim bokseklubb hadde også to andre utøvere med. Nykommer Charlotte Gundersen fikk tøff motstand og måtte se seg slått av Anabelle Bruun fra Tønsberg Kameratene i deres første og eneste kamp av mesterskapet. Adrian Hagen stilte i samme vektklasse som Emini og måtte se seg slått mot nevnte Skogheim i den innledende runden fredag.
- Men Adrian fulgte ham til døra, sier trener Per Arne Skau.
LES OGSÅ: Ble norgesmester i taekwondo

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no