16. sep
 
Junioren Don får Nordens beste bokser i ryggen
JESSHEIM. For å nå toppen skal boksetalentet Don Emini fra Jessheim bokseklubb sparre med den beste.

Publisert: 08.apr.2017 15:00
Oppdatert: 06.apr.2017 15:26

Bokseren Don Emini fra Jessheim bokseklubb har inngått et treningssamarbeid med Hadi Srour. Amatørbokseren fra Tønsberg er blant annet fersk norgesmester, og forrige helg vant han også det nordiske mesterskapet i 64-kiloklassen senior. Under samme mesterskap ble Srour kåret til Nordens beste herrebokser, på tvers av alle vektklasser.

– EN ÆRE

Emini og Srour hadde trent sammen et par ganger før de denne uka møttes i ringen på Jessheim is- og flerbrukshall.

– Jeg tror jeg vil få ekstremt mye ut av at en på Hadis nivå gidder å hjelpe meg, sier Emini.

16-åringen tror erfaringene vil gjøre ham bedre rustet til å følge i 21 år gamle Hadis fotspor når han selv blir seniorutøver.

– Dette er bra. Han er et forbilde og en jeg har sett veldig opp til tidligere, og jeg synes fortsatt det er en ære. Han har en veldig god boksestil og har oppnådd mye i ringen, sier han.

Emini har mål om å delta i alle de store mesterskapene i amatørboksing. Hadi sier at sparringspartneren har grunnlaget på plass for å kunne gjøre den jobben som kreves for å nå toppen.

– HARDT ARBEID OG BRA TRENING

– Det handler om hardt arbeid og bra trening, men ikke minst opplegget rundt deg, sier Hadi, og trekker fram at Don har både dedikerte trenere og oppfølging hjemmefra.

– Har du et bra opplegg rundt deg så er det viktigste motivasjon, trening og atter trening. Han har alle forutsetninger, og er han smart i treningen sin så blir dette bra, sier Hadi.

Samarbeidet har latt seg realisere fordi Jessheim bokseklubb-trener Per Arne Skau nylig ble sportssjef i Norges bokseforbund der han også har Srour under sine vinger.

– I dag er Hadi Norges største stjerne. Don og Hadi vil i framtiden kunne hjelpe hverandre mot store mål, sier Skau til EUB.

SØLV I NORDISK

Også Emini deltok i det nordiske mesterskapet i Danmark. Ettersom han ikke har vært juniorbokser lengre enn siden årsskiftet hadde teamet rundt Don først tenkt at det var uaktuelt å delta i mesterskapet såpass kort tid etter overgangen fra ungdomsboksing. På dette nivået er det andre krefter i sving. Utviklingen har imidlertid vært såpass god at de besluttet at det var forsvarlig at han kunne delta, med en inngang om at han ikke hadde noe å tape. Han gikk opp flere kilo for å stille i 69 kilo-klassen for juniorer. Etter å ha overvunnet en hjemmebokser i semien endte finalen med 2–3 tap mot Ismael Kurt, Sveriges beste juniorbokser.

– Vi skjønte ikke noe av at jeg tapte den kampen, men jeg er uansett fornøyd med innsatsen og måten jeg bokset på. Jeg har aldri bokset en bedre kamp enn jeg gjorde i den finalen, sier sølvvinneren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no