20. jul
VANT. Elisabeth Edland fra Nannestad vant Finnmarksløpet 500 km. Hun ble også norgesmester for åttespann. Foto: Ida Sivertsen
 
Edland vant Finnmarksløpet
ALTA/MAURA. Mange trodde nok at Elisabeth Edlands vinnersjanser forsvant da hun tidlig på FL-500 kjørte feil og med det fikk 16 kilometer lengre reise.

Publisert: 14.mar.2017 09:14
Oppdatert: 14.mar.2017 09:20

De aller fleste trodde da at finske Ronny Wingren var på veg mot seieren da han kjørte ut fra Skoganvarre med 34 minutters ledelse, men den 58 år gamle bestemora fra Nannestad ville det annerledes.

SNØ OG KULING

Etappen fra Porsanger til Alta ble av den tøffe sorten. Det snødde tett og blåste stiv kuling over fjellet. Wingren måtte brøyte spor. Edland dro fordel av det, men fikk en tøff reise hun også.

– Det var minimal sikt og jeg måtte se ekstra godt for å finne løypestikkene. Jeg var utrolig glad da jeg oppdaget ryggen til Ronny, ikke først og fremst på grunn av at jeg tok ham igjen, men fordi jeg så noen jeg kjente, sa Edland etter målpassering.

KONGEPOKAL

I tillegg til at hun vant 500-kilometeren ble hun også norgesmester i langdistanse for åttespann. Dermed kan hun motta sin fjerde kongepokal.

Mange trodde det var en umulig oppgave å ta igjen Ronny Wingren ledelse med 34 minutter i løpet av det siste strekket fra Skoganvarre til Alta, en distanse på drøyt ti mil. Men allerede ved sjekkpunkt Jotka hadde Edland passert finnen. Og etappen inn til Alta ble en klassisk sjarmøretappe hvor hun økte ledelsen til 20 minutter.

Wingren var imidlertid strålende fornøyd med sin andreplass, på tross av at han ble frakjørt av bestemora fra Nannestad de siste milene.

– Elisabeth må nok kjøre to timer feil neste år, og ikke bare halvannen time feil, slik hun gjorde i år, sa Wingren og lo.

Øyvind Jakobsen fra Eidsvoll kom inn til en flott tiendeplass.

LES OGSÅ: Overtalte skikongen Bjørn Dæhlie til å bli med på 2 kilometer i bjørneløypa

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no