21. okt
NORGESMESTERE. På første forsøk ble Eidsvoll 1814s' U17-lag norgesmestere, etter å ha banket Nidaros Domers 30-12 i finalen. Dette er framtida i amerikansk fotball, og denne gjengen kommer garantert til å sørge for at 1814s befester posisjonen sin som Norges beste fotballag.
 
Eidsvoll 1814s juniorer er norgesmestere
JORDAL. Overgikk alle forventninger og knuste Nidaros Domers i NM-finalen.

Publisert: 29.jun.2015 16:35
Oppdatert: 27.jan.2017 13:16

- Jeg er utrolig stolt.

Det er hovedtrener Greg Kleidons ord etter at han så sine gutter gi forhåndsfavorittene i Nidaros Domers juling under NM-finalen på Jordal kunstgress søndag. Allerede på første spill scoret 1814s touchdown, ved lagets talentfulle Jonas Theodorsen Hauge. Etter det fikk trønderne sette inn to touchdowns, men nærmere kom aldri Domers

- Dette er utrolig. Du store min, for en innsats. Nidaros er ekstremt talentfulle. Etter de fikk sin andre scoring så var vi litt «shaky» og hadde høye skuldre. Da handlet det om å snakke med guttene, få de til å roe seg litt ned, få de til å stole på hva de selv er i stand til, sa Kleidon rett etter kampslutt. Amerikaneren skrøt av samtlige spillere, og trakk fram løpeback Hauge og quarterback Wilhelm Domaas som kampens stjerner.

- Jonas var fantastisk utpå der og Wilhelm styrte kampen som min konduktør. Han er flink til å lese spillet og til å gjøre de rette valgene, slo Kleidon fast.

SE VIDEO: Bli med Eidsvoll 1814s-juniorene på trening

SHUT-OUT

I 2. omgang var det total «lock-down» i 1814s-forsvaret. Nidaros - som er kjent som et meget solid pasningsangrepslag - ble helt kjørt i senk av et forsvar som gjorde livet surt for trønderne.

- Vi hadde to stopp helt ved mållinja, noe som er utrolig bra mot den beste quarterbacken og de beste mottakerne vi har møtt.

- FAMILIEN

Treneren trekker igjen fram familiebegrepet, et begrep som står sentralt i hele klubben.

- Det er så mye positivt i denne gruppa. Vi omgir oss med gode, positive mennesker, som jobber som en familie. Vi har klart å skape denne familien som virkelig er i ferd med å gjøre noe stort og spesielt, konkluderer Kleidon.

HARD FINALE

Løpeback Theodorsen Hauge opplevde finalen som hard mot en god motstander.

- Det var en sykt tøff kamp. Det var mye mer fysisk enn jeg trodde. Men med én gang vi klarte å få inn den første touchdownen, visste jeg at vi hadde sjansen. Før sesongen var jeg tvilsom til at vi kunne klare dette. Jeg har fått følelsen litt underveis at vi kunne klare det, men etter Vikings-kampen i semifinalen visste jeg at vi var i stand til å gå helt til topps, oppsummerer Hauge.

Også quarterback Domaas fikk stadig mer troen utover sesongen.

- Før sesongen så kanskje for meg at vi skulle vinne et par kamper, men at vi skulle gå hele veien til finalen hadde jeg aldri sett for meg, oppsummerer en tydelig stolt quarterback.

- Jeg skjønte det to-tre kamper ut i sesongen at vi kunne gå hele veien. Det er ekstra moro når det skjer. Jeg har aldri hatt noe gull rundt halsen, så det er ekstra moro. Vi er Norges beste lag, og det viste vi i dag, avsluttet Domaas.

PS: Jonas Theodorsen Hauge har muligheten til å bli dobbel norgesmester når han neste helg dresser opp for seniorfinalen på Frogner da 1814s møter Lura Bulls til NM-finale.

KAMPFAKTA

NM-finale U17 amerikansk fotball Nidaros Domers - Eidsvoll 1814s 12-30 Jordal, 200 tilskuere Poeng 1814s: Wilhelm A. Domaas 12p, Jonas T. Hauge 12p, Joakim Løken 6p

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no