24. apr
Touchdown. Michael Hall er ustoppelig og løper her inn sin første touchdown for dagen mot Vålerenga Trolls.
 
Eidsvoll 1814s slo Trolls for andre gang i år
NYGÅRD. Eidsvoll 1814s vant med solide sifre mot Vålerenga Trolls i andre serierunde søndag.

Publisert: 21.mai.2017 18:18
Oppdatert: 22.mai.2017 21:03

– Vi er to uker inn i sesongen og forhåpentligvis to uker bedre enn sist vi møtte Vålerenga, oppsummerer hovedtrener TJ Reap hos Eidsvoll 1814s.

Amerikaneren så laget sitt slå hovedstadslaget i sesongåpningen med tallene 24–14. Søndag gikk det enda bedre, og sifrene ble til slutt komfortable 34–7. Til tross for at troppen ikke er fullstendig.

– Vi har fortsatt et par spillere ute, av ulike årsaker. Likevel besitter jeg en meget bra gruppe med spillere, skryter Reap.

LES OGSÅ: Åpnet med seier

hentet seg inn igjen

Eidsvoll 1814s hadde stort sett god kontroll på Bøn stadion. Tidlig gikk de opp i en 20-0-ledelse. Reap er fornøyd med at laget hentet seg inn igjen etter å ha mistet initiativet fra starten.

– Vi mistet momentet litt i andre periode, men tok det tilbake i andre omgang. Hver enste spiller bidrar til at vi henter oss inn igjen, forteller amerikaneren.

ROSER SAMMENSETNINGEN

Han mener noe av suksessformelen skyldes lagets sammensetning fra de yngste talentene til de rutinerte ringrevene. Fra yngst til eldst i troppen søndag skilte nesten 27 (!) år. Per Gaarden og Justin Kopperud fra klubbens U17-lag har søkt dispensasjon for å spille seniorfotball og er begge født sent i desember 2000. Mot slutten steppet også Wilhelm Domaas inn som quarterback, også han født i 2000. Lagets eldste, Ronny Myhrer, er født i januar 1974, og tro til med rutine og muskler mot Trolls.

– U17-spillerne som spiller med oss er fenomenale, mens veteranene er fremragende ledere. I dag fungerte spillplanen vår godt, så får vi se om det fungerer resten av sesongen, sier Reap.

Resten av sesongen er nært forestående og allerede til helgen møter 1814s erkerivalen OSI Vikings.

– De har en stolt tradisjon og ligner sånn sett på 1814s. Det blir to lag som er svært konkurranselystne. Jeg vet de er godt coachet. Det kommer til å bli et bra show, mener Reap.

LES OGSÅ: Wenger er den nye sjefen

SAMMENLIGNER MED Eidsvoll

Treneren er født og oppvokst i Pennsylvania, i småbyen Smethport. Reap skryter av oppslutningen rundt klubben og det «bondske» miljøet.

– Jeg simpelthen elsker stemningen her og fansen. Hvordan kan man ikke elske kubjelle-lyden i disse rurale områdene? Jeg er selv fra bygda hvor det bor rundt 1700 innbyggere. Råholt og Eidsvoll er sånn sett sammenlignbare med der jeg vokste opp. Denne opplevelsen er fantastisk, slutter han.

Søndagens seier sørget for at Eidsvoll 1814s har stø kurs mot sluttspillet. Øverst i eliteserien ligger Åsane Seahawks, som har slått Trolls samt Lura Bulls to ganger. Også Vikings er ubeseiret etter møtene med Lura Bulls og Vålerenga Trolls.

Kampfakta

1814s-Vålerenga Trolls 34–7 (halftime 20-7)

Bøn stadion

250 tilskuere

Poeng 1814s: Arne August Skovseth Søgaard 12, Michael Hall 12, Tor Erik Stensjøen 10 (6+4 ekstrapoeng)

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no