23. jul
UNG OG ELDRE. Mollie (1) med pappa Jan Thore Jay Nilsen og Chris Prebensen (80). Mollie og Chris var den yngste og eldste som løp Holmenkollstafetten for iCare. Foto: Norges Blindeforbund
 
Ettåringen Mollie fra Eidsvoll løp Holmenkollstafetten for at andre synshemmede skal få synet tilbake
OSLO. Mollie (1) fikk oppmerksomhet da hun deltok for god sak.

Publisert: 15.mai.2017 18:30
Oppdatert: 15.mai.2017 21:23

Norges Blindeforbund står bak initiativet iCare som jobber for å utrydde unødvendig blindhet. På Holmenkollstafetten kunne man løpe til støtte for iCare. 15 måneder gamle Mollie fra Eidsvoll var den yngste deltakeren av alle. Hun har selv veldig dårlig syn, og siden familien er rørt av iCares arbeid ønsket de at Mollie skulle løpe for denne gode saken.

VIL HJELPE ANDRE

– Vår datter har en diagnose som gjør at hun ikke kan få synet tilbake. Men når vi fant ut at vi kunne hjelpe andre mennesker med dette så var det ingen tvil om at vi ville være med, sier mor Nina Bergesen til EUB.

Hun understreker at familien føler seg heldige som bor i Norge, hvor de får all den oppfølgingen de trenger, i motsetning til situasjonen andre steder i verden. Ifølge iCare er over trettito millioner mennesker unødvendig blinde. Dette skyldes blant annet mangel på helsevesen, dårlig infrastruktur og fattigdom.De fleste er blinde på grunn av grå stær, og kan enkelt få synet tilbake gjennom en rask øyeoperasjon til 300 kroner.

Når Mollie har blitt eldre ser foreldrene fram til å fortelle om at hun har vært med på å bidra til at mennesker har fått synet tilbake.

– Dette bygger gode verdier for henne også, og iCare er noe vi vil forsette å være med på, sier Bergesen.

FIKK OPPMERKSOMHET

Underveis i stafetten var Mollie på ledsagerens arm, men mesteparten av etappen løp hun på egne bein. De holdt seg på siden av folkemassene, men far Jan Thore Jay Nilsen forteller at Mollie likevel ble et midtpunkt.

– Det ble mye liv og oppmerksomhet både i og utenfor løypa. Det var utrolig gøy å se, sier han.

LES OGSÅ: Gaute (15) løp to etapper

LES OGSÅ: Stiller tidenes beste Ull/Kisa-lag i Holmenkollstafetten

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no