18. jul
TVANG. Fredrik Kristian tvinger Fets Marius Tolcsiner i knestående. Kristiansen og EIF vant 4-0 mandag kveld.
 
EIF fortsetter flyten
RÅHOLT. Da det først løsnet, løsnet det skikkelig for EIF. – Det er så deilig, sier kaptein Magnus Iversen.

Publisert: 04.apr.2017 14:43
Oppdatert: 04.apr.2017 18:10

Storscorer Magnus Iversen har scoret i de siste åtte seriekampene – og EIF har ikke tapt de 12 siste. Det er god flyt i EIF om dagen, og den flyten sørget for 4–0 hjemme mot Fet mandag. Trass i at EIF fikk ledelse ved Stian Halberg drøyt fem minutter før pause, var det Fet som tok kommandoen i 2. omgang.

Ikke før det gjensto sju minutter fikk EIF skikkelig kontroll. Da spilte innbytter Martin Sydtangen frekt ballen forbi en utrusende Fet-midtstopper, løp selv på andre siden og satt kontant inn 2–0.

Like etter smalt Espen Berg Ottesen inn 3–0 fra 18 meter.

– minner om høstsesongen

Også mot Gjerdrum i åpningskampen ventet EIF i det lengste med å punktere kampen. Kaptein Iversen skylder på god form som kjernen i å kunne avgjøre.

– Kampen minner litt om høstsesongen vår, hvor det var flere jevne kamper. Men så tar vi det på slutten. Vi orker mye og også i dag fikk vi scoringene på slutten når motstanderne blir slitne. Det er tydeligvis oppskriften, smiler Iversen etter kampslutt.

– Fornøyd med å krige inn scoring på overtid?

– Ja, det er deilig med en sånn flyt. Jeg ble gjort oppmerksom på at det nå er åtte seriekamper på rad med scoringer, sier han.

YNGSTE EIF-DEBUTANT

Markus Sørensen (14) er ennå ikke konfirmert. Til daglig går han i 9. klasse på Råholt ungdomsskole, men det hindrer ham ikke i å leke med de store gutta. Mandag kom han inn som det som etter alt å dømme er tidenes yngste a-lagsdebutant for EIF. Den jordnære 14-åringen er stille og beskjeden, men når det blir snakk om ambisjoner sparer han ikke på kruttet.

– Eliteserien, kanskje, sier Sørensen.

Han har trent med A-laget i vinteren og fått flere minutter i treningskamper. Mandag fikk han sin offisielle debut i obligatorisk kamp.

– Jeg var ikke spesielt nervøs fordi vi ledet 3–0 da jeg kom inn, men det var veldig morsomt. Det smeller mye mer i duellene på dette nivået, og rent fysisk er det klart tøffere. Jeg merker det kanskje ekstra godt når jeg er nede på mitt eget lag, sier Sørensen, og tenker på G16.

Nå er derimot frøet sådd for spill oppover. Kaptein og assisterende trener Magnus Iversen er full av lovord om talentet.

– Markus er en kjempegutt. Han er en seriøs spiller og en veldig fin type å ha i troppen. Han fortjener debuten sin i dag og jeg tror han blir god, skryter Iversen.

EIF – Fet 4–0 (1–0)

Eidsvoll stadion, 69 tilskuere

Dommer: Jan Roar Skogstad, Rømskog

Mål:

1–0 38. min,: Stian Halberg

2–0 83. min.: Martin Sydtangen

3–0 85. min.: Espen Berg Ottesen

4–0 90. min.: Magnus Iversen

Gule kort: Birgir Jonsson, Fet

Lag EIF: Glenn Wilsgård – Adrian Dalseth Lexberg, Heine Lundahl, Stein Vidar Fjeldvang, Stian Skyttersæter – Stian Halberg, Espen Berg Ottesen, Robin Limbodal, Espen Andreas Fjeld – Magnus Iversen, Fredrik Kristiansen. Benyttede reserver: Martin Sydtangen, Markus Sørensen.

LES OGSÅ: – I praksis har vi rykket opp en halv divisjon

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FORNØYD. Markus Sørensen var en strålende fornøyd etter seniordebuten mandag.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no