15. des
MÅLGANG: Magnus Myran vant to av tre løp i det tre dager lange løpet. Totaltiden ble 4 timer og 41 minutter - 25 minutter før nestemann på lista. Foto: Privat
 
En ekte Hardhaus
Magnus Myran (16), EVS, gikk helt til topps i tredagersløpet Hardhaus 2017. – Hardt og morsomt, sier Myran selv.

Publisert: 07.aug.2017 12:35
Oppdatert: 07.aug.2017 13:05

– Jeg er ikke vant til å løpe så langt i konkurranse, men dette var veldig morsomt! Og hardt, sier Magnus Myran til EUB etter seieren i langløpet.

54 KILOMETER PÅ TRE DAGER

Hardhaus 2017 gikk av stabelen for første gang i år, med håp om å bli en årlig hendelse. Løpet går over tre dager, hvor totaltiden teller. Utøverne starter med den 15 kilometer lange Riasten Rundt, en relativt flat og lettløpt etappe. Deretter bærer det oppover; Kjøliskarven tur-retur, som byr på over 500 høydemeterne på etappens første åtte kilometer. Deretter er det bare å beine ned igjen. Konkurransen ble avsluttet søndag med selve «Hardhausen». Den løypa er 23 kilometer lang, og inneholder to knallharde stigninger.

– Det var uvant å løpe så langt på tre dager, med 15 kilometer fredag, 16 kilometer på lørdag før vi løp 23 kilometer på søndag. I konkurranse er jeg ikke vant til å løpe så lange distanser, men dette var hardt og morsom.

Etter de to første Hardhaus-etappene, ledet Myran fra Eidsvold Værks Skiklub med mange minutter ned til nestemann i juniorklassen. Den siste løypa ble gjennomføres som jaktstart, og unggutten hadde nesten et kvarters ledelse ned til 2.-plassen.

LENGSTE TUR NOENSINNE

– Jeg hadde en god ledelse til siste etappe, ja. Jeg var ganske nervøs og spent før jeg dro ut på den siste etappen. Jeg har aldri løpt så langt i en konkurranse før, og med to tøffe løp dagene før i beina i tillegg så var jeg spent. Det er spennende når man vet at man leder meg såpass mye, men også veldig morsomt å få løpe jaktstart. Det er stressende å løpe jaktstart, og jeg følte jo litt press før start – men det er bare selvpåført, sier Magnus til EUB.

Han forteller at han måtte jobbe mentalt undervegs i den harde avslutningsetappen.

– Det gikk veldig bra til slutt, jeg klarte å jobbe med meg selv og jeg klarte å holde «trøkket» oppe hele veien. Da klarte jeg også å holde de andre unna, og vant også med god margin inn i mål, sier Myran til EUB.

Det var ikke bare storebror Magnus som imponerte i helgen. Han fikk god matching fra lillebror Mathias Myran (14), som til slutt tok 3.-plassen i juniorklassen, etter å ha kommet på andreplass fredag, tredjeplass lørdag og tredje plass søndag. Storebror er imponert over lillebror Mathias. Han tok seg nemlig helt ut på den siste dagen.

– Jeg er imponert over måten han fullførte på! Han løp veldig godt alle tre dagene. Han fikk en tøff tur over fjellet på søndagens etappe, med oppkast to ganger i tillegg. Det var en solid gjennomføring alle dagene, skryter Magnus.

LES OGSÅ: De har vært rusfrie i noen måneder, nå sykler de Birken

Fakta Hardhaus

  • Arrangert for første gang i år - 28.-30. juli.
  • Tre dager med fjellterrengløp i Ålen, Sør-Trøndelag.
  • 1. etappe er 15,2 kilometer.
  • 2. etappe er 16 kilometer.
  • 3. etappe er 23 kilometer.
  • Magnus Myran fra Eidsvold Værks Skiklub vant juniorklassen.
  • Seniorklassen ble vunnet av  Vegard Sivertsgård fra arrangørklubben Ålen IL.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HARDHAUS: Magnus Myran beviste i helgen at han er en ekte hardhaus, og topper pallen i juniorklassen i Hardhaus 2017. På tredjepklass kom broren Mathias Myran. Foto: Privat
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no