22. apr
TO MÅL: Kristoffer Ødemarksbakken ble dagens helt mot Kongsvinger. Arkivfoto
 
Er flyten tilbake hos Ull/Kisa?
KONGSVINGER. Ull/Kisa slo Kongsvinger komfortabelt søndag kveld.

Publisert: 30.jul.2017 20:50
Oppdatert: 31.jul.2017 15:21

Ull/Kisa solgte sin faste venstreback Vetle Dragsnes før helgen, og det førte til omrokkeringer i Kisa-elleveren. Utskiftningene skapte imidlertid ikke umiddelbar usikkerhet i Kisa-troppen, som søndag kveld slo Kongsvinger komfortabelt 3-1. 

Jevnt til pause

Til pause stod det 1-1 på Gjemselund. Gjestene fra Jessheim tok ledelsen etter at nyervervingen Mats André Kaland slo hardt inn foran mål og Kristoffer Ødemarksbakken løp seg fri fra markeringen og dyttet inn 0-1. Tidligere Vålerenga-spiller Niklas Castro helte malurt i begeret med en perlescoring noen minutter senere. 

Tok ledelsen på målvakttabber

Ull/Kisa-leiren ble sendt til himmels da Martin Torp forsøkte et langskudd som utrolig nok gikk inn. Kongsvinger-målvakt Lillevik sleivet med ballen og Torp sendte dermed Kisa i ledelsen. Simen Lillevik, som ble byttet inn i Kongsvinger-målet til pause, hadde det vanskelig på jobb søndag, for under ti minutter senere ble Ødemarksbakken tomålsscorer da han sendte en ball i korthjørnet for Lillevik. Kisa red av et visst KIL-press i sluttminuttene og tok en særdeles viktig trepoenger - den andre på rad, etter fem tap de fem foregående kampene.

HUSKER DU DETTE: Drømmedebut for Kaland

Får pusterom

Trepoengeren sender Ull/Kisa langt inn i trygt landskap på tabellen. Ned til kvalifiseringsplass skiller ni poeng, mens de nå kan titte oppover på tabellen igjen etter en periode med motgang. De ligger á poeng med Tromsdalen og Strømmen, med 23 poeng. 8.plassen kan forsvares - og passeres - i hjemmekampen mot Sandnes Ulf til helgen. 

TILBAKE I ELLEVEREN

Tilbake i elleveren mot Kongsvinger var kaptein Truls Jørstad. Jørstad har ikke spilt siden han startet kampen mot Florø midt i juni, og har sittet på benken tre kamper etter det. Han var fornøyd med gjennomføringen mot Kongsvinger.

- Ja, gjennomføringen er god fordi vi som lag gjorde en sterk prestasjon og vi lyktes med mye av kampplanen, sier Truls Jørstad til EUB.

Han sier Kisa kjempet Kongsvinger ut av stilen etter en sjanserik start på kampen.

- Etter en forrykende start med én sjanse til Kongsvinger og to til oss før det var spilt fem minutter, synes jeg vi fikk kampen inn i et spor som vi ønsket. Vi holdt laget samlet, fikk kjørt overganger etter gunstige brudd, samt at vi klarte å løfte spillet over på deres halvdel. Defensivt stengte vi rom ved å ligge kompakt. En bortekamp hvor vi skal si oss fornøyde både med prestasjon og resultat, sier Jørstad, som naturlig nok var glad for å få kapteinsbind og midtbaneplassen tilbake søndag.

- Det er klart det var gøy å være inne i elleveren igjen, samt å få være med å bidra til å at laget gjennomførte en god bortekamp, avslutter Jørstad.

Kampfakta

  • 1. divisjon
  • Kongsvinger - Ull/Kisa 1-3 (1-1)
  • Gjemselund stadion, 1340 tilskuere
  • 0-1 21.min.: Kristoffer Ødemarksbakken
  • 1-1 34.min.: Niklas Castro
  • 1-2 56.min.: Martin Torp
  • 1-3 65.min.: Kristoffer Ødemarksbakken
  • Gule kort: Truls Jørstad, Emmanuel Troudart, Ull/Kisa, Martin Ellingsen, Adrian Ovlien, Mats Moldskred, KIL
  • Lag Kisa: Stefan Hagerup - Nikolas Walstad, Ciise Abshir, Emmanuel Troudart, Jan Tore Amundsen - Truls Jørstad, Christian Aas, Martin Torp - Kristoffer Ødemarksbakken,  Mats André Kaland, Ole Andreas Nesset (Herman Henriksen fra 89)
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no