20. jul
STORFORNØYD. Erling Olav Hansen deltok i Ridderrennet for 25. gang. Da er det lov til å feire med sjonglering av appelsiner i fruktavdelingen på jobben på Coop Extra i Maura.
 
Erling Olav kaster seg ut i mange flere renn
MAURA. Synshemmede Erling Olav Hansen feiret det spesielle jubileet på diskotek, men for en gangs skyld lot han andre ta seg av dansingen.

Publisert: 09.apr.2017 15:00
Oppdatert: 07.apr.2017 13:01

– Det var morsomt og spesielt. Ekstra gøy å treffe igjen venner og kjente. Det er derfor jeg er med på dette år etter år. Det sosiale betyr mye, sier Maura-karen til EUB.

Han har akkurat kommet tilbake fra nok en vellykket gjennomføring av tradisjonsrike Ridderrennet. Årets utgave ble ekstra spesiell for den blide og sympatiske skiløperen, som til daglig jobber på Coop Extra i Maura. Uten å blunke begynner sjonglerer han med noen appelsiner i fruktavdelingen til ære for fotografen. Den normalt så danseglade Erling Olav lot de andre ta seg av dansingen under feiringen på det lokale diskoteket.

– Men stemningen var svært god på banketten. Dette var noe alle hadde sett fram til. Det ble en fin fest, sier han.

Verdenscuparenaen på Beitostølen var arena for 8-kilometeren for menn og 4-kilometeren for kvinner. Erling Olav endte på fjerdeplass av åtte deltakere i sin klasse. I selve Ridderrennet ble det ikke delt ut noen plasseringer.

Skryter av ledsageren

– Det var jeg strålende fornøyd med. Det var ganske slitsomt underveis, men jeg kom meg heldigvis i mål til et hederlig resultat, sier han.

Ridderrennet er verdens største årlige vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede. Erling Olav fikk utlevert en ledsager fra Norges idrettshøgskole.

– Hun gjorde en fantastisk fin jobb. Uten henne vet jeg faktisk ikke helt hvordan dette kunne ha gått.

Erling Olav har ti i styrke på brillene. Det betyr at han har store utfordringer med synet.

– Spesielt i nedoverbakkene var jeg glad for å ha hjelp av ledsageren. Hun kjørte foran og holdt stavene bak seg, slik at jeg kunne ta tak i dem. Dermed ledet hun meg trygt nedover.

– Og nå blir det flere deltakelser på Ridderrennet?

– Dette er så gøy, at jeg helt sikkert kommer til å delta igjen neste år. Dette er et høydepunkt i løpet av sesongen, smiler han.

LES OGSÅ: På ski for første gang

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SKRYTER. Erling Olav Hansen skryter av ledsageren fra Norges idrettshøgskole.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no