18. jul
MEGET GOD. - Jeg har aldri vært bedre enn jeg er nå, sier Espen Aarnes Hvammen etter verdenscupfinalen i Heerenveen. Foto: Sander Hvammen
 
Espen Aarnes Hvammen etter verdenscupfinalen: «Jeg har aldri vært bedre enn jeg er nå»
HEERENVEEN/EIDSVOLL. Espen Aarnes Hvammen avsluttet i helgen en sesong med norgesrekorder og pallplassering i verdenscupen.

Publisert: 14.mar.2016 15:27
Oppdatert: 27.jan.2017 14:01

- Om man ser det store bildet, har jeg blitt bedre generelt i år. 10/100 unna pallen i verdenscupfinalen i fjor, 5/100 unna i år og jeg har pallplassering i vinter og mange topp fem plasser. Om man også tar med norgesrekorder, vitner det om god framgang, forteller hovedpersonen selv. Espen Aarnes Hvammen fra Eidsvoll avsluttet verdenscupsesongen med fjerdeplass i Heerenveen søndag, fattige fem hundredeler fra pallen.

GOD AVSLUTNING

- Det var en veldig god måte å avslutte sesongen på, selv om det selvfølgelig er surt med 5/100 til pallen. Likevel så var det veldig godt og viktig å avslutte med en veldig god prestasjon i går etter en tung februar måned resultatmessig. Det er godt å vise for meg selv at jeg er tilbake der jeg hører hjemme. Det gir trygghet og motivasjon inn mot neste år, oppsummerer Aarnes Hvammen - og forteller at OL i 2018 fortsatt er et stort mål.

- Høydepunkter 2015/2016?

- Det har vært flere ting som har vært veldig bra, både 34,46 og norgesrekord, og verdenscuppallen i Heerenveen før jul. I tillegg var hele opplevelsen i Stavanger, med verdenscup på hjemmebane og gode løp der, var bra, sier Aarnes Hvammen.

KOMMENTAR: Russisk dopingrulett

DOPINGTATT RUSSER

For en ukes tid siden ble russiske Pavel Kulizhnikov tatt for doping. Han testet positivt for hjertemedisinen meldonium, som havnet på dopinglistene etter nyttår. Skøyteløperen risikerer dermed sin andre utestengelse på få år - han ble nemlig tatt for kroppsbyggerdopet metylheksanamin i 2012. Han var vært den suverene ener på 500 meter sesongen igjennom. Aarnes Hvammen tror at sjansene er til stede for OL-medalje i et rent felt.

SEIERSPOTENSIAL

- Alt er mulig og jeg viser at jeg har potensial til å vinne. Åpningene satt ikke helt denne helgen, men jeg har godt nok toppnivå i alle deler av løpet, så det er mulig i være på toppen av pallen i 2018. Nivået er ekstremt høyt og utrolig jevnt, og nå gleder jeg meg bare til å konkurrere mot et helt rent felt neste år, sier 28-åringen, som har rett i at han aldri har sett bedre ut på skøyter. Norges raskeste på is er klar for ytterligere steg i kommende sesonger.

LES OGSÅ: Espen Aarnes Hvammen har virkelig etablert seg i verdenstoppen i sprint

PAR UKER FRI

- Jeg har aldri vært bedre enn jeg har vært i år, og jeg har generelt blitt bedre. Det har flere andre i verdenstoppen også, så jeg må bli enda bedre neste år og satse på at jeg blir det lille hakket bedre enn de andre, avslutter eidsvollingen, som nå tar seg et par uker ferie før oppkjøringen mot en ny sesong i verdenstoppen begynner.

Følge Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no