20. okt
EKSOTISK: LSK Kvinner og kinesiske Jiangsu skal spille kamp på Finstad. Andrea og Hedda Taugard (t.h.) spiller begge i LSK Kvinner etter at de startet i Finstad. Her på gamle trakter tidligere i sommer.
 
En fotballkamp mellom LSK og kinesiske Jiangsu skal av alle steder spilles på Finstad
Et (u)naturlig valg.

Publisert: 15.jul.2017 08:30
Oppdatert: 14.jul.2017 11:41

Det kinesiske fotballaget Jiangsu Suning Ladies kommer til Norge for å spille treningskamper mot Stabæk og LSK Kvinner. Den første kampen spilles på ærverdige Bislett stadion i hovedstaden. Den andre går på Finstad stadion i Eidsvoll.

– Vi måtte hive oss ut av feriemodus når vi fikk en henvendelse fra LSK Kvinner, sier Kai Robert Hallberg, styreleder i Eidsvold IF.

– GODT SKJULT PERLE

Oppgjøret spilles tirsdag 8. august. Det er naboklubben Eidsvold IF som er ansvarlig for arrangementet på Finstad. Det viste seg nemlig at kineserne ønsket å spille på naturgress framfor kunstgressbane.

– Og da ligger det jo en godt skjult perle på Finstad. Derfor tok vi kontakt med Finstad og lurte på om de ville være med på å få til en historisk kamp på Finstad. Det ville de og vi setter stor pris på at vi kan samarbeide om dette, sier Hallberg.

– MINNE FOR LIVET

Det satses stort på fotball i Kina. Spesielt på herresiden, men også blant kvinnene. Fasilitetene på Finstad er av en litt annen standard enn i internasjonal fotball.

– Gressmatta på Finstad er helt fantastisk. Og for et lag som kommer helt fra Kina, og som er vant til helt andre stadionomgivelser, håper vi de synes at dette er en fascinerende opplevelse og et minne for livet, sier Hallberg.

LSK Kvinner har mange spillere fra Øvre Romerike i sin tropp. Søstrene Andrea og Hedda Taugard, som begge er flasket opp i Finstad, ble hentet opp til A-laget tidligere i sommer. De kan dermed spille ved siden av ullsokningene Sophie Román Haug, Malin Johnsen Brenn og Emilie Woldvik.

VIL FREMME JENTEFOTBALL

Arrangør Eidsvold IF ønsker å skape mer enn bare en kuriøs fotballkamp.

– Vi ønsker å knytte til oss noen av de andre klubbene som satser på jente- og kvinnefotball. Kanskje vi kan få til noe i pausen der de kan få vise litt av hva de driver med, sier Hallberg.

I Eidsvold IF er jentefotballen i utvikling.

– Vi har begynt i det små med lag for 7 og 10 år. Det er ett av fokusområdene våre, og da trenger vi forbilder som LSK, som jo bare er rett nede i gata her, sier han.

Hallberg oppfordrer folk til å skape gode rammer rundt kampen.

– Vårt store håp er at folk stiller opp. Fra EIF sin side har dette kun et sportslig fokus, der vi vil skape aktivitet og vise forbilder. Derfor er det fri adgang, så det er bare å ta med seg hele slekta til Finstad, sier styrelederen.

LES OGSÅ: Trener Riise ser få som matcher Sophie Haug fra Kløfta

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no