15. sep
TO MOT EN: Hiwa Poor drar seg fint forbi Joakim Madsen og Theodor Bello.
 
Fem seirer på rad
Kløfta-maskineriet fortsetter å male. Mot Eidsvold Turn 2 holdt de igjen nullen og tok tre nye poeng.

Publisert: 20.jun.2017 13:49
Oppdatert: 20.jun.2017 15:28

– Det er klart vi er fornøyd med å ta med oss tre poeng herfra, mer er det ikke mulig å få, gliser Kløfta-trener Karl André Hovde etter det han karakteriserer som en fortjent borteseier.

– Vi gjennomfører en veldig god match der jeg synes vi er spesielt gode i første omgang, sier han.

TO MÅL FØR PAUSE AVGJORDE

Eidsvold Turn 2 stilte igjen et relativt ungt lag. Mot Kløftas mange robuste spillere ble det i mange situasjoner «gutter mot menn».

Etter et snaut kvarter ble Magnus P. Hovde spilt alene gjennom. Han fikk ballen forbi keeper Lars Emil Stormo som hektet Hovde – og dommeren blåste for straffespark. Stormo slang seg til riktig side, men straffesparket fra Steffen Nystrøm var både hardt og velplassert nede til høyre for keeper.

Tretten minutter før pause slo Hawar Saleh en god gjennombruddspasning til Adam Olsen. Storscoreren hadde ingen problemer med å sette ballen forbi en møtende Stormo på ett touch.

Kampen døde litt ut etter hvilen, selv om Kløfta nok var nærmere 0–3 enn Turn-rekruttene var 1–2. Hjemmelaget ble ofte tvunget til å skyte fra langt hold, noe som for det meste endte i skudd over eller utenfor Kløfta-målet.

– Det holdt ikke helt i dag?

– Nei, det gjorde ikke det. Kløfta var bedre enn oss, var Turn 2-forsvarer Theodor Bellos umiddelbare kommentar etter kampslutt.

DEFENSIV TRYGGHET

Et av fokusområdene Hovde hadde da han tok over Kløfta var å slippe inn færre mål. Etter å ha gjennomført 12 av 14 kamper før sommerferien har de sluppet inn kun ni baklengs.

– Det er også litt tilfeldigheter som gjør at vi ikke har sluppet inn mer, men samtidig har vi gode forsvarsspillere i alle ledd. Vi gjør en god jobb som førsteforsvarere og vi er flinke til å følge ballen til den er død, sier han.

Kløftas keeper, Fredrik Hauffen, har tatt store steg fra forrige sesong, noe han også påpeker selv.

– Først og fremst er Karl André en veldig god trener som har forvandlet det kollektive, skryter målvakten, som ikke legger skjul på at han en dag ønsker å spille i Eliteserien.

– Jeg har fått mye spilletid og med det mer erfaring, sier attenåringen som har prioritert egentrening i større grad denne sesongen. Med to kamper igjen av vårsesongen – begge hjemme mot henholdsvis Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 – håper Hauffen på å unngå baklengsmål også i disse.

– Nå får vi prøve å holde nullen fram til sommerferien!

Kampfakta

4. div. Eidsvold Turn 2 – Kløfta 0-2 (0-2)

Eidsvoll kunstgress, 40 tilskuere 

Dommer: Rune Løbersli, Skjetten

Mål:

0-1 13. min.: Steffen Nystrøm (str.)

0-2 38. min.: Adam Olsen

Gule kort: Lars Emil Stormo, Richard Davidsen, Turn. Ole Fredrik Westheim, Serken Saleh, Kløfta

Lag Turn: Lars Emil Stormo – Richard Davidsen, Daniel Olsen, Theodor Bello, Eirik Trøen – Joakim Madsen, Erik Ruud, Lars Andresen, Christian Hageberg, Piotr Gawecki – Sondre Rustad Rudi

Benyttede reserver: Vemund Skånsar Borgersen, Stefan Emil Lund Frantzen

Lag Kløfta: Fredrik Hauffen – Sondre Haugen, Eivind Damstuen, Christian Westad, Christoffer Skiaker – Magnus Hovde, Steffen Nystrøm, Ole Fredrik F. Westheim – Adam Olsen, Hiwa Poor, Hawar Saleh

Kløftas nye trener om sesongen: – Målet er å unngå bunnstrid

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NED PÅ JORDA: Turn-rekruttene har sanket mange poeng hittil i vårsesongen. Mot Kløfta kom de imidlertid til kort.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no