23. jul
FLAGGET PÅ BRYSTET: Ullsokningene Bendik Austad (Ull/Kisa), Odin Haugan (Tunet), Fredrik Holmvik (Ull/Kisa) og Casper Sletten (Sveiva) på samling med U19-landslaget i innebandy denne helgen. Foto: privat
 
Fire ullsokninger drømmer om å få bli med til innebandy-VM: – Det hadde vært det sykeste
Talentene fra Ullensaker gir alt for å holde seg inne i landslagsvarmen.

Publisert: 03.mai.2018 09:00
Oppdatert: 03.mai.2018 10:55

– Det hadde vært helt utrolig. Det hadde kanskje vært det største jeg kan få oppleve med innebandyen. Det hadde vært det sykeste, sier Odin Haugan.

20 plasser

Jessheim-karen som til daglig spiller for klubben Tunet er blant 53 innebandyspillere som var tatt ut til U19-landslagets samling på Strømmen i helgen som var. De kommende månedene skal landslagsledelsen holde flere samlinger før det blir klart hvilke 20 spillere som tas ut til å representere Norge under U19-verdensmesterskapet i Halifax, Canada, mai 2019. På helgens samling deltok ytterligere tre ullsokninger. Casper Sletten, Bendik Austad og Fredrik Holmvik. Også de to sistnevnte, som begge spiller i Ull/Kisa, sier det er et stort mål å bli blant de utvalgte til turneringen.

– Det hadde betydd mye, målet er å være blant de 20. Også for å vite hvor jeg selv står i forhold til alle femti, sier Fredrik.

Casper Sletten var i fjor med på å spille Norge opp fra B-VM. Den opplevelsen har bare gjort ham enda mer lysten på å få måle seg mot de beste.

– Jeg har kjempelyst til å være med der. Det var veldig gøy når jeg var med i fjor, og det blir ekstra kult å år nå som det blir A-VM, sier Casper.

KJENTFOLK

Gutta har erfaring fra samlinger. Mens det tidligere har vært en del tester bar helgens samling preg av mer spill for å skape samhandling. Gutta stortrives i landslagsmiljøet.

– Det er alltid fint å være med der, det er høyt nivå så man lærer mye. Det er spennende, sier Bendik.

Fredrik, Odin og Bendik bor på Jessheim mens Casper bor på Kløfta. Noen kjenner hverandre allerede som klubbkamerater, mens andre, som for eksempel Fredrik, også kjenner andre i troppen fra hverdagen på toppidrettsgymnas.

– Det er alltid greit med kjentfolk der, men man blir uansett kjent med nye, sier Fredrik.

SIKTER HØYT

De to Ull/Kisa-gutta var nylig med på å vinne sølv i Jessheim-lagets debutsesong på 1. divisjonsnivå. Bendik forteller at han på sikt har som mål å se hvor langt han kan nå med innebandyen. Lagkamerat Fredrik stemmer i.

– For meg er målet å komme litt lenger opp i serien enn bare 1. divisjon. Enten eliteserienivå i Norge eller 1. divisjon i Sverige, sier han.

Casper drømmer å ta steget fra klubben Sveiva til Sverige, ansett for å ha den beste ligaen i verden.

– Mye egentrening må til, men jeg skal jobbe hardt for å få til det, sier han.

Tunet-spiller Odin, som tidligere har spilt i Kisa, er klar for å legge ned mye innsats både på lang og kort sikt.

– Målet er å komme så langt som mulig og å bli best. Jeg jobber hardt på treninger til vanlig for å utvikle meg mest mulig. Jeg vil spille eliteserie framover, men først blir VM det store målet.

ETTERVEKST I KISA

Mens noen var på landslagssamling fikk andre fra Ull/Kisa spille sine aller første innebandykamper på stor bane.

Ull/Kisa innebandy dro i helgen til Fredrikstad og Zone cup med seks lag i alderen 9 til 15år. Her fikk jentene og guttene fra 2008-kullet spille sine aller første kamper på stor bane. Sportslig leder Fredrik Eriksson mener disse sosiale opplevelsene er svært viktige for å bygge kultur på alle nivåer i klubben.

– På kort sikt bygger vi viktig samhold og på litt lenger sikt så er jeg helt sikker på at dette også skaper gode innebandyspillere dersom man er opptatt av det. Vi skal være en klubb for alle uansett ambisjoner og vi har plass til flere, sier Eriksson.

Sportslig sett imponerte Ull/Kisas jenter 2003-lag med å komme helt til semifinale i A-sluttspillet.

– Utrolig gøy å se alle glade barn og ungdommer, sier Eriksson. 

LES OGSÅ: Hockeykeepere møttes til cup i ishallen på Jessheim

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no