23. jul
TEAM: Glenn Haug, Aleksander Fredriksen, Elisabeth Haug og Hans-Petter Haug hjemme på Haug Gård i Eidsvoll.
 
Da han landet i Belgia ble Glenn Haug plukket opp av foreldrene som hadde kjørt teambussen helt fra Eidsvoll
Også Elisabeth og Hans-Petter Haug er del av motorsport-sirkuset.

Publisert: 11.mai.2018 20:00
Oppdatert: 11.mai.2018 10:43

– Det er første gangen vi gjør det sånn, for jeg har pleid å være med på bussen. Når jeg nå ankommer med fly tettere på helgen blir jeg mer uthvilt, i motsetning til om jeg sitter på bussen og humper nedover. Vi får prøve og se om det hjelper, for det er de små tingene som skiller, sier Glenn Haug.

– STORT SIRKUS

EUB møtte Glenn og foreldrene hjemme på Dokkenmoen i Eidsvoll, tirsdag denne uka. Et par timer senere satte Elisabeth og Hans-Petter seg bak rattet på teambussen, med henger og konkurransebil på slep. Foreldrene har vært med som støtteapparat helt siden Glenn begynte med motorsport i 14–15 årsalderen. Etter at han i fjor debuterte på nest øverste nivå i rallycross (RX2) har det blitt en ny tilværelse for alle.

– Det er morsomt og spennende å være med. Det er jo et stort sirkus dette her, sier Elisabeth.

Den nye RX2-sesongen starter på lørdag. Etter å ha kjørt hjemmefra på tirsdag, via Kiel-båten og videre til Belgia, plukket foreldrene opp Glenn og mekanikerkompisen Alexander Fredriksen på flyplassen, torsdag morgen. Samme dag begynte jobben med å sette opp depot. Når selve løpene starter bidrar far som mekaniker, mens mor tar seg av matlaging, rydding og vask av bil. Elisabeth tar seg også av alt det administrative.

– Når du har unger som driver med en hobby så vil du jo være med å bidra, så er det klart at det er mamma som får mest nerver underveis, sier hun og smiler.

– ALT SKAL SE BEDRE UT

Til denne sesongen har de også skaffet et stort telt som forbedrer arbeidsplassen ved siden av bussen. Hengeren ble kjøpt inn i fjor, og til denne sesongen har den tidligere grå bussen blitt dekorert med matchende design.

– I år har vi lagt ned mye mer jobb for at alt skal se bedre ut, sier Glenn.

RX2 er klassen rett under VM-nivået hvor de aller beste kjører. Fjorårets RX2-sesong besto av syv konkurranser, og etter løpene i Belgia, Storbritannia, Norge og Sverige, lå Haug på sjetteplass i sammendraget.

– Halve sesongen gikk veldig bra, så gikk det nedover. Men jeg ble jo nest beste norske og var innenfor topp 10-totalt, så jeg er fornøyd til at det er første gang jeg kjører dette, sier han.

3. plass i NORDISK

Forrige helg varmet Glenn opp med å ta en 3. plass i Supercar Lites-finalen av det nordiske mesterskapet i Höljes.

– Det er den første pallplassen jeg har hatt i den serien, så det var moro, sier Glenn.

Den gode opplevelsen gjør at han hever forventningene til seg selv inn mot den nye RX2-sesongen.

– Nå ble forventningene dratt litt opp, men målet er å komme seg til finaler hver gang, for da får man jevnt medpoeng. Så kan man kanskje komme på pallen til slutt, sier Glenn.

LES OGSÅ: Til topps under NM i crosskart på Gardermoen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KLAR: Glenn Haug ser fram til helgens sesongstart i RX2.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no