20. jul
KVALIFISERT: Richard Ordemann fra Moreppen er klar til gjev konkurranse for eliten i taekwondo. Foto: Norges Kampsportforbund
 
– Kjempeprestasjon av Richard Ordemann: Første mannlige utøver fra Norden som er klar for ny superliga i taekwondo
Moreppen-mannen klarte å kvalifisere seg til Grand Slam.

Publisert: 28.nov.2017 11:30
Oppdatert: 28.nov.2017 11:48

Den nye konkurransen er etablert av World Taekwondo og skal arrangeres for første gang i Kina i slutten av desember. Ordemann kvalifiserte seg gjennom et kvalifiseringsstevne i Wuxi, Kina. De tre beste fra dette kvalifiseringsstevnet får delta i Grand Slam, og Richard Ordemann sikret seg sin billett da han kjempe seg helt til finalen.

– KJEMPEPRESTASJON

– Dette var en kjempeprestasjon av Richard Ordemann. Ordemann vant fire tøffe kamper før han tapte finalen mot Hwam Namgoong fra Sør-Korea. Med finaleplass er han sikret en billett til Grand Slam-turneringen om en drøy måned, og deltakelse i denne turneringen er uvurderlig for utøvere som satser fram mot OL i Tokyo i 2020, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund til kampsport.no.

Sportssjefen mener prestasjonen betyr mye for flere enn bare Moreppen-mannen selv.

– Det er ikke bare Richard Ordemann som har vunnet i dag – det at en norsk utøver har kvalifisert seg til Grand Slam sier mye om det målrettede arbeidet som fulltidslaget har jobbet med i flere år. Hele landslaget satser nå for fullt mot neste OL under ledelse av landslagstrener Dr. Dave Cook, i tett samarbeid med Olympiatoppen, sier han.

VERDENS BESTE

Den nye Grand Slam-turneringen vil være den største taekwondo-begivenheten i verden etter OL. Den nye superligaen er forbeholdt de 12 beste utøverne i verden innen de olympiske vektklassene. Vinneren får 70 000 dollar. Den med mest rankingpoeng etter tre Grand Slam-turneringer er også direkte kvalifisert til OL.

Ordemann var for øvrig i nettopp Kina da NM ble arrangert på Jessheim tidligere i måneden. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no