17. nov
PARAGLIDER: Marius Teie (hvit skjerm) underveis i rekordforsøket.
 
Marius Teie fra Eidsvoll satte ny norgesrekord i paragliding: – Jeg har ikke landet ennå!
Piloten er fortsatt høyt oppe etter bragden.

Publisert: 25.jul.2018 15:00
Oppdatert: 24.jul.2018 14:37

Sammen med tre kamerater paraglidet Marius Teie fra Eidsvoll ei rute på 193 km fra Hjartdal i Telemark til Lillehammer. Distansen er ny norsk rekord i deklarert mål, det vil si der kursen er staket ut på forhånd.

– HELT FANTASTISK

– Jeg har ikke landet ennå. Dette har vært helt fantastisk, sier Teie til EUB.

Turen tok åtte timer og følget var oppe i hele 2900 meters høyde. Norgesrekorden i deklarert mål er den fjerde lengste turen som er fløyet i Norge. Den forrige rekorden var på 183 km. Et deklarert mål er krevende på sitt vis da det ikke bare er å følge vinden dit den tar deg. Etter at målet Lillehammer var nådd fortsatte de fire videre inn i dalene og rundet med det 200 km.

– Det unike er at fire stykker flyr så langt på en dag. Å klare å fly så langt er veldig sjelden vare. Det er få som har flydd over 200 km før, åtte for å være eksakt. Og nå var vi fire som klarte det sammen, sier Teie.

Han mener fellesskapet var avgjørende for at de klarte å ta rekorden.

– Oppskriften på at vi lyktes er at vi fløy sammen, hjalp hverandre og samarbeidet. Vi spredte oss ut på linje for å dekke mer rom slik at vi kunne finne det neste løftet, forklarer han.

FLYR BÅDE PÅ JOBB OG PRIVAT

34-årigen begynte med paragliding tilbake i 2003. Siden har han konkurrert både nasjonalt og internasjonalt i distanseflyging, ved siden av jobben som pilot.

– Jeg bruker gjerne feriene på å reise med paraglideren. Jeg liker kameraderiet og å dele opplevelsene med andre, sier han.

Gjennom 15 år med paragliding har han hatt mange store opplevelser i lufta. For eksempel i midnattssola i Bodø, over Galdhøpiggen, eller langs Besseggen. Turen rundt Jesus-statuen i Rio, i forkant av en verdenscup-omgang i Brasil, sitter også sterkt i minne. Imidlertid kan ingen av turene måle seg med den som førte til ny norsk rekord.

– Dette må være det som skiller seg ut som det største, men jeg har hatt en del fine turer. Det er gjerne øyeblikk hvor man kanskje har vært veldig lavt, tror man må lande, før man plutselig får løft og kommer seg opp igjen, sier Teie.

NORDISK I MAKEDONIA

Om en måneds tid skal han delta i det nordiske mesterskapet som av alle steder går av stabelen i Makedonia. Stevnene legges ofte til Sør-Europa da det vindforholdene der gir bedre forutsetninger for gode konkurranser.

– Ambisjonene er å prøve å gjøre det bra der. Mitt beste resultat fra tidligere er en andreplass i norgescup, så det blir å jakte på toppen, sier Teie.

LES OGSÅ: Trøen vokse opp med rivalisering mellom Turn og Kisa

LES OGSÅ: Råholt-mann lever proffdrømmen ute i Europa

 
REKORDFØLGET: F.v.: Terje Stulen, Anders Beyer Brattli, Marius Teie og Markus Hansen satte ny norsk rekord.
VERDEN RUNDT: Marius Teie har hatt mange store opplevelser i lufta, blant annet da han fløy rundt Jesus-statuen i Rio, Brasil.
UTSIKT: Slik ser rekordferden ut fra paraglidernes perspektiv.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no