20. jul
DRAG: Skiskytter Jørgen Brendengen Krogsæter under ei treningsøkt hjemme på Jessheim. Foto: Thomas Hansen
 
Med plass på juniorlandslaget er alt tilrettelagt for at Jørgen Brendengen Krogsæter kan ta nye klyv som skiskytter
Fra kjølige Jessheim-økter til landslagsvarmen.

Publisert: 12.sep.2017 21:00
Oppdatert: 12.sep.2017 11:30

Forrige sesong vant skiskytter Jørgen Brendengen Krogsæter to gull i junior-NM før han tok stafettgull i junior-VM da han representerte Norge for første gang. På tampen av sesongen ble det klart at han framover er del av det nye juniorlandslaget.

– Det var ikke helt klart hvor mange som skulle inn eller hva de så på, så når man først fikk beskjeden var det veldig gøy. Det er det man har jobbet mot hele tiden og det blir litt annerledes. Det er morsomt å være med på et så proft opplegg, sier Jørgen til EUB.

– TIL STOR HJELP

På juniorlandslaget er det to andre fra 19-åringens årskull, begge er Jørgens bestekamerater som han vant VM-gullet sammen med. I tillegg har de fire ett år eldre lagkamerater å matche seg mot. Som del av landslagsmiljøet har Ullensaker skiklubb-løperen alle forutsetninger for å utvikle talentet videre nå som tiden på toppidrettsgymnas er over.

– Og det er til stor hjelp rent økonomisk da vi får alt gratis og alt av samlinger dekket. Sånn sett er det veldig fint, og det gir også en trygghet at jeg vet at det er flinke folk i trenerapparatet og andre som hjelper oss på samlinger, sier Jørgen.

BLIR I LILLEHAMMER

Han blir boende på Lillehammer, mest på grunn av treningsforholdene for skiskyting. Samtidig har han begynt på økonomi og ledelse-studier ved NTNU Gjøvik. Jørgen har akkurat kommet hjem fra et to uker langt høydeopphold i Italia da EUB treffer ham på en rulleskiøkt under en snartur innom familien på Jessheim. Til vinteren har han mål om å representere internasjonalt igjen, vel vitende om at det i år blir en større aldersklasse som inkluderer ett år eldre løpere, slik at det blir vanskeligere å kvalifisere seg til for eksempel junior-VM.

– Men det er helt klart et mål å komme seg dit eller å være med på IBU-cup, sier Brendengen Krogsæter.

På strekkene i området rundt Ullensaker idrettspark runder han av en treningstur om Algarheim med en serie drag i duskregnet.

– Jeg trives veldig godt på høsten. Det blir mye samlinger, men det er alltid gøy å reise rundt. På sommeren er det mye roligere trening mens det blir mer «skiskytterlikt» utover høsten, sier han.

Om et par ukers tid stiller han til start i sommer-NM.

– Selv om det ikke er et spesielt viktig renn er det alltid godt å gjøre det bra, for da skjønner man at man er i rute, sier skiskytter-talentet.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TALENT: Jørgen Brendengen Krogsæter er klar for å bygge videre på suksessen i forrige sesong.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no