24. apr
GLEDET SEG: Bak f.v.: Emma Vegel Tolderlund, Øydis Kind Refsum, Mathias Langseth Eliassen, Thea Hanssen. Foran f.v.: Line Holthe Bygdnes, Henriette Brandsnes Bekken, Maya Kosmo og Julie Anine Kvervavik. Foto: Privat
 
Disket og fratatt plassen i VM på hjemmebane: – Utrolig trist for oss utøvere som jobber hver dag hele året for akkurat dette målet
Drømmen ble knust for Romerike drillkorps.

Publisert: 01.feb.2018 06:00
Oppdatert: 01.feb.2018 12:31

I fjor sommer kunne Twirl team senior-laget til Romerike drillkorps juble for NM-seieren som også kvalifiserte laget til VM i drill på hjemmebane, påsken 2018.

I oppkjøringen til VM, måneder etter NM-triumfen, har Norges Musikkorps Forbund (NMF) disket det Ullensaker-baserte laget fra NM. Dermed er de fratatt både seieren og de gjeve VM-billettene.

– URIMELIG OG URETTFERDIG

– Det er utrolig trist for oss utøvere som jobber hver dag hele året for akkurat dette målet, og så blir det tatt fra oss for en grunn vi mener er urimelig og urettferdig, sier Mathias Langseth Eliassen til EUB.

Årsaken til diskvalifikasjonen er at en av utøverne på laget ble meldt inn i klubben etter fristen som var 1. februar. Romerike drillkorps gjorde ikke dette før i maimåned.

– Vi gjorde det senere fordi en person sluttet hos oss og vi måtte fylle opp laget. Vi orienterte administrasjonen i NMF og de ansvarlige for NM var hele tiden informert om at vi tok inn en person. Vi handlet i god tro, og når vi får ok til å stille av NM-arrangøren, som er administrasjonen i NMF, så forventer vi å kunne stole på det. Når de da går tilbake etterpå, og sier dette ikke er gyldig, så føler vi oss lurt, sier Mathias.

Alle er enige om at Romerike drillkorps har gjort en feil. Mathias og de andre på laget mener imidlertid at de hele vegen har vært åpne om innmeldingen, og føler at det i ettertid gjør vondt å tenke på eventuelle løsninger og muligheter de kunne fått presentert allerede før de gikk på gulvet.

– Hadde vi fått opplyst at dette ikke er greit så hadde vi selvfølgelig ikke gjort det. Det er så mange muligheter vi kunne ordnet dette hvis vi bare hadde visst det. Og NMF er en veiledende organisasjon, så da er det skummelt at vi ikke har fått info om dette før tre måneder etter, sier Mathias.

De mener derfor at avgjørelsen om å diske laget fra NM er alt for streng.

– Vi mener de bør bruke skjønn. I reglementet står det at dette kan føre til disk, ikke at det må. De velger å gi oss den hardeste straffen som er mulig å gi. Når det er første gang dette skjer i drillmiljøet mener vi de heller kunne gitt en advarsel, eller en annen straff til Romerike drillkorps som ikke går utover utøverne. Vi ønsker bare å representere Norge og NMF på en best mulig måte, sier Mathias.

Mathias forteller at laget i denne prosessen bare har møtt skuffelse etter skuffelse. Drillkorps-utøverne, som trener i flere forskjellige haller på Jessheim, gir imidlertid ikke opp VM-drømmen.

– Jeg har ikke møtt en eneste i drillmiljøet som har vært enig i administrasjonen i NMF sin avgjørelse. Det sier sitt når det er konkurrerende klubber som står sammen med oss. Vi må bare kjempe videre, sier Mathias.

PÅPEKER DELTAKERNES ANSVAR

NMF sier til Dagbladet at de har stor forståelse for at utøverne er skuffet over at regelbruddet gjør at troppen ikke får stille i VM. De er samtidig klare på at deltakere i NMFs konkurranser selv har ansvaret for å følge reglene.

– NM korpsdrill 2017 var kvalifiseringskonkurransen til VM 2018. Påmelding til NM korpsdrill var 1. februar 2017 og alle korpsmedlemmene måtte være innmeldt i NMFs database seinest 1. april 2017. Etter den tid var det anledning til å endre startlister innenfor eget korps, men det var ikke tillatt å hente inn utøvere fra andre korps eller tropper. Dette måtte i så fall skje ved at korpset søkte om dispensasjon på grunn av skader eller andre uforutsette hendelser, sier Harald Eikaas, musikksjef i NMF til Dagbladet.

– Romerike Drillkorps brøt regelen for innmelding innen tidsfristen ved å ta inn en av landets fremste utøvere fra et annet korps og melde henne inn i Romerike kort tid før NM. Dette skjedde i slutten av mai måned 2017, kort tid før NM og lenge etter tidsfristen som var 1. april, sier han til db.no.

Musikksjefen påpeker at NMF vil unngå at korps skal kunne toppe laget til konkurranser. 

– Verdigrunnlaget vårt er at et korps, med de medlemmer som faktisk er medlemmer, er de som skal stille også på konkurranser, sier Eikaas til avisa.

SAKEN AVGJORT

Eikaas sier til EUB at han ikke har noen kommentarer utover dette, men opplyser at saken er avgjort i NMFs klageinstans.

LES OGSÅ: Etter MC-ulykken har Tom blitt dommer, trener og formann

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no