18. okt
TIDLIG SCORING: Jonatan Teigland sendte hjemmelaget opp i 1-0 etter et kvarters spill.
 
ETF sløste med sjansene, men tok tre nødvendige poeng
Eidsvold Turn ble nødt til å slå Skjetten da serieleder Kvik Halden vant sin kamp tidligere på dagen.

Publisert: 06.okt.2018 20:30
Oppdatert: 06.okt.2018 20:32

Kvik Halden og Eidsvold Turn byttet plasser på toppen av tabellen etter forrige serierunde. Før lørdagens kamp mot Skjetten fikk blåtrøyene et ytterligere press på seg. Rett før kampstart ble det klart at østfoldingene slo Skedsmo 3-0, noe som gjorde at Turn måtte ha tre poeng for å henge med i opprykkskampen.

FULL GASS FRA START

De blåkledde viste fra avspark at de var motivert for oppgaven. Hjemmelaget gikk ut i hundre, og allerede etter 12 minutter smalt det i tverrliggeren etter en heading fra André Trandum Nordlie. Også Robin Hofer Dahl var nære en tidlig scoring, og etter kvarteret fikk hjemmepublikummet noe å varme seg over.

Lars Jørgen Mork tredde igjennom Jonatan Teigland, som scoret sikkert alene med keeper. Scoringen var lysluggens tolvte mål i år, inkludert én cupscoring. Flere mål ble det ikke til pause, men ledelsen burde utvilsomt vært større.

– MISFORNØYD MED UTTELLINGEN

Gjestene meldte seg etter hvert mer på, men Turn-stopper Runar Heggestad fikk roet de eventuelle nervene som var i ferd med å snike seg fram hos hjemmefansen. Etter en corner fra Lars Jørgen Mork vant midtstopperen hodeduellen før han fikk kriget ballen i mål.

Nervemedisinen var imidlertid kortvarig. Minuttet etter 2-0-scoringen reduserte Jørgen Slorafoss med en velplassert kanonkule.

– Vi har mye bra spill, og er gode i store deler av kampen. Det må vi ta med oss. Likevel gjør vi det litt for spennende – fotball handler om å score mål, sier Turn-trener Joakim Dragsten, som var skuffet over lagets sjansesløsing i begge omganger.

– Er du misfornøyd med at dere scorer for få mål?

– Ja. Vi skaper mange målsjanser, men vi må jobbe videre med å omsette de, svarer treneren.

FIN STIM

Lars Jørgen Mork har sakte, men sikkert blomstret på Turns midtbane. Spilleren med blant annet 81 kamper for Ull/Kisas a-lag be hentet fra Skedsmo tidligere i sesongen. Nå har han virkelig begynt å finne seg til rette i Turn-drakta.

– Det er litt tøffere å kjempe om plassen i laget her. Jeg har gitt jernet og nå føler jeg at jeg har kommet i en fin stim, sier Mork som var nest sist på begge Turns scoringer.

– Vi startet kampen bra, men etter hvert får Skjetten kampen litt mer i sitt spor. De trives med lange baller og tøffe dueller, noe som kanskje ikke passer oss like bra. Sånn sett var det viktig for oss å ta ledelsen tidlig, sier han.

– KANSKJE NOE I NÆRHETEN

I år har midtbanekollega Jon Erik Økland fått en litt mer defensiv rolle. Han er uansett en nøkkelspiller i Turns offensiv, og høster skryt av Mork.

– Han er en utrolig smart spiller som det er veldig enkelt å spille med, sier Mork om Økland – som ble kåret til Turns beste spiller i kampen.

Midtbaneduoen har begge gode egenskaper med ballen i beina, og på spørsmål om de er to like spillertyper svarer Mork beskjedent.

– Jeg skal ikke skryte på meg å være like god som han, men jeg er kanskje noe i nærheten, smiler han.

TRE SERIERUNDER IGJEN

Det er fremdeles ni poeng å spille om i sesongavslutningens tre kamper. For Turns vedkommende er neste mulighet borte mot LSK 2.

– Vi går for full pott resten av sesongen, er den naturlige motivasjonen i Turn-leiren. De har samtidig et håp om at Kvik Halden skal gå på et poengtap, noe som nå må til for at opprykket skal kunne feires i grunnlovsbygda.

Kampfakta

  • Norsk Tipping-ligaen avd. 2
  • Eidsvold Turn–Skjetten 2–1 (1–0)
  • Myhrer, 160 tilskuere
  • Dommer: Marius Bye, Aurskog-Høland
  • Gule kort: Markus Furseth, Piotr Gawecki, ETF. Vuc Fajfric, Skjetten
  • Mål:
  • 1–0 16. min.: Jonatan Teigland
  • 2–0 62. min.: Runar Heggestad
  • 2–1 63. min.: Jørgen Slorafoss
  • ETF: Peter Rusina–Markus Furseth, Runar Heggestad (Joakim Madsen fra 76.), André Trandum Nordlie, Johan Kolbjørnsrud – Oliver Stenseth (Sondre Rustad Rudi fra 90.), Jon Erik Økland, Lars Jørgen Mork–Robin Hofer Dahl (Piotr Gawecki fra 85.), Jonatan Teigland, Magnus Tvedte
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no