19. jul
SUSER: Jon Erik Økland klinket inn 2-0 og fastsatte med det resultatet.
 
Full pott etter tre serierunder
Eidsvold Turn kontrollerte inn 2-0 mot Strømsgodset 2.

Publisert: 30.apr.2018 22:41
Oppdatert: 01.mai.2018 09:08

Myhrer-laget styrte kampen mot et ungt rekruttlag fra Drammen. Gjestene lå lavt og var relativt ballsikre, men det var Turn som var det skapende laget i en sjansefattig affære.

Da halvtimen var gått spilte hjemmelaget seg fint ut bakfra. Thierry Dabove serverte til slutt Stian Teksum, som feide ballen i nettakket forbi Pål Vestly Heigre i Godset-buret.

Hjemmelaget hadde god kontroll på gjestene, og tre minutter før full tid kunne Turn-kaptein Jon Erik Økland definitivt roe Turn-nervene. Innbytter Markus Furseth trillet kula til Økland, som fra 13 meters hold sendte inn en susende markkryper.

– SOLID GJENNOMFØRT

Mannen som satte inn 1-0, Stian Teksum, godkjenner lagets opptreden.

– Vi spiller ikke en magisk kamp, men vi kontrollerer hele veien. Jeg føler ikke vi får det store presset mot oss heller, men vi får til det vi har fokus på før kampen, sier kantspilleren.

I forrige serierunde beseiret Teksum & co. Kråkerøy på overtid, uten at prestasjonen var av det beste slaget:

– Det ble tre poeng der også, men i dag ønsket vi å vise at vi kan spille bedre fotball enn som så. I dag er vi også solide bakover. Vi scorer to, samtidig som vi holder nullen, sier en fornøyd Teksum.

TAR DE PÅ RUTINEN

Turns trener, Joakim Dragsten er langt på veg enig med Teksum.

– De er litt yngre enn oss, og jeg tror kanskje vi tar de litt på rutinen. I tillegg er vi hakket vassere i begge omganger, spesielt offensivt. Vi lar de ha en del ball når vi leder, men jeg synes det er et styrketegn at vi klarer å kontrollere kampen selv uten ball, sier treneren.

 VIKTIG KAMP TIL HELGA

Dersom man kan kalle seieren mot Strømsgodsets rekrutter komfortabel, ligger neste oppgjør an til å bli av det mer utfordrende slaget.

Kvik-Halden er sammen med Eidsvold Turn regnet som de to største favorittene i avdelingen. Østfoldingene har imidlertid ikke fått noen drømmestart på sesongen. Etter tre kamper står haldenserne med fire poeng – fem poeng bak Joakim Dragstens mannskap.

– Jeg skal ikke si at det var godt å ryke ut av cupen, men nå føles det veldig greit å kunne ha fullt fokus på seriekampene. Kampen mot Kvik-Halden blir en nøkkelkamp, og der handler det egentlig bare om å unngå tap. Vi går alltid for tre poeng, men i forkant av matchen vil vi nok si oss fornøyd hvis vi tar med oss ett poeng derifra, avslører Dragsten.

Kampfakta

  • Norsk Tipping-ligaen avd. 2
  • Eidsvold Turn–Strømgodset 2 2-0 (1-0)
  • Myhrer, 90 tilskuere
  • Dommer: Pål Berg, Furnes Fotball
  • Mål:
  • 26. min.: 1–0 Stian Teksum
  • 87. min.: 2–0 Jon Erik Økland
  • ETF: Peter Rusina - Robin Edvardsen, Runar Heggestad, André Trandum Nordlie, Johan Kolbjørnsrud - Jon Erik Økland, Kristoffer Trandum Nordlie - Thierry Dabove (Markus Furseth fra 57.), Jonatan Teigland, Stian Teksum (Sondre Rustad Rudi fra 86.) - Robin Hofer Dahl (Piotr Gawecki fra 68.)

LES OGSÅ: Ull/Kisa møter Eidsvold Turns overmenn i cupen

 
TEKNIKER: Stian Teksum er et stadig uromoment med sin fart og teknikk. Kantspilleren satte inn 1-0 etter en snau halvtime.
GODT HUMØR: André Trandum Nordlie og Eidsvold Turn kunne smile for sesongens tredje trepoenger. Med ni poeng på tre forsøk har sesongstarten vært god for blåtrøyene.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no