19. jul
PUNKTERING: Jonas Theodorsen Hauge punkterte kampen med sin første touchdown for dagen – og 1814s siste. Til høyre Magnus Moe som scoret sin første touchdown noensinne for 1814s.
 
Fullstendig overkjøring på Bøn
BØN. Eidsvoll 1814s hadde overtaket på Lura Bulls fra start til slutt søndag. Kalassifrene 54–8 vitner om stålkontroll.

Publisert: 18.jun.2017 19:00
Oppdatert: 18.jun.2017 18:08

Det startet fantastisk med interception av Wilhelm Domaas allerede på dagens andre spill. Prestasjonen ble etterfulgt av en bra drive med mange tunge løp som amerikanske Michael Hall kronet med et sterkt løp på omtrent 12 yards. Dette var bare starten, for etter dette kom poengene på løpende bånd.

17 år gamle Kacper Latkowski, til daglig suveren på klubbens U17-lag tok en ny interception som han løp inn til seks poeng. Magnus Moe (27) spilte sin fjerde (!) fotballkamp for 1814s søndag i sin første sesong noensinne med amerikansk fotball. Moe scoret sin første touchdown like før pause mot Lura Bulls, etter en presis pasning fra quarterback Eivind Brekke.

SKOVSETH SØGAARD-SHOW

Deretter gjorde Arne August Skovseth Søgaard kort prosess med Lura Bulls. 23-åringen har rukket å få inn tolv sesonger i 1814s-drakta, og søndag klasket han til med fire kjappe touchdowns på rappen. Den siste var muligens dagens store prestasjon, da Arne August løp hele 75 yards alene med ballen inn i Luras målsone.

– Det var bra i dag. Jeg følte at vi hadde god kontroll hele vegen, og i motsetning til mot Åsane så var vi veldig på med én gang i dag, sier dagens storspiller til EUB etter kampslutt.

FORNØYD MED PRESTASJONEN – FRUSTRERT OVER KAMPOPPSETTET

Trener for det suverene hjemmelaget, TJ Reap, var fornøyd med det han så av egne spillere søndag.

– Vi fyrte på alle sylinderne ifra starten av i dag. Vår offensive linje blokkerte ekstremt godt, mens Jonas (Hauge, journ.anm.) og Arne (August Søgaard journ.anm.) løp meget godt. Defensivt hadde vi også full kontroll, og vi ga quarterbacken til Lura veldig lite med spillerom i dag, skryter coach Reap til EUB.

Nå cruiser laget mot semifinale i NM-sluttspillet – ikke helt uproblematisk er det at klubbens U17-lag etter alt å dømme spiller NM-finale samme dagen som 1814s’ semifinale er satt opp. Det gjør at coach Reap mister flere av de verdifulle ungguttene til U17s NM-finale.

– Vi ser fram til å møte Åsane igjen, men vi kommer antakelig ikke til å stille med full tropp. Måten dette er blitt løst på er ikke god fra forbundets side, og seniorkampene burde aldri ha kollidert med U17-kampene. Jeg kommer aldri til å nekte U17-spillerne å spille en finale, men det gjør at vi ikke får hatt de med i semifinalen mot Åsane, sier Reap til lokalavisa.

MØTER VIKINGS TIL HELGEN

Selv om semifinaleplassen er klar, gjenstår en seriekamp – hjemme mot Oslo Vikings til helgen. Bortekampen mot vikingene på Frogner i mai endte med stortap.

– Seieren i dag er veldig bra for selvtilliten før Vikings-kampen, avslutter storscorer Skovseth Søgaard til EUB.

KAMPFAKTA

  • Eliteserien
  • Eidsvoll 1814 - Lura Bulls 54-8
  • Bøn stadion, 151 tilskuere
  • Poeng 1814s: Michael Hall 6p, Kacper Latkowski 6p, Magnus Moe 6p, Arne August Skovseth Søgaard 24p, Jonas T. Hauge 6p, Tor Erik B. Stensjøen 6p

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no