21. jul
 
Turn tok en fullt fortjent seier mot Gjøvik-Lyn
EIDSVOLL. Eidsvold Turn slo Gjøvik-Lyn 4–0.

Publisert: 06.mai.2017 19:30
Oppdatert: 06.mai.2017 19:36

Begge Turns hjemmekamper har endt med 4-0-seier. Dersom denne trenden fortsetter skal det bli vanskelig å tukte blåtrøyene i år.

– Jeg synes vi har god kontroll på kampen, egentlig helt fra starten. Til tross for at vi har hatt ballen mye har vi i det siste slitt litt med å sette scoringer. Sånn sett er det godt å få fire mål her uten å slipp inn noen, sier Stian Teksum. Han mener Turn-laget hadde en god innstilling både mot Oslo-laget Lyn forrige helg og Hedmark-laget Gjøvik-Lyn på lørdag.

– Vi vil alltid vinne fotballkamper, så vi hadde lyst til å revansjere tapet mot Lyn, sier han.

ANNULLERING

Som Teksum er inne på, hadde Turn kontroll i solsteika på Eidsvoll kunstgress. Etter et snaut kvarter åpnet Piotr Gawecki ballet. Han kom alene med bortelagets keeper og lobbet elegant inn dagens første mål. Gjøvik-Lyn hadde et par sjanser på dødball, men det var fullt fortjent at Turn gikk til pause med 1-0-ledelse. Denne kunne vært større etter at Jon Erik Økland stanget ballen i mål, men ble avvinket for offside. Flere mente dette var feil.

TEMPOET SANK

Kanskje må varmen ta noe av skylda, men begge lag sank i intensitet utover i matchen.

– Det er litt synd at vi ikke klarer å holde oss oppe kampen ut, sier Stian Teksum.

Eidsvold Turn hadde uansett en god periode i starten av andreomgang og økte ledelsen til både 2–0 og 3–0 før timen var spilt. Hjemmelaget var flinke til å doble på kantene, henholdsvis ved Robin Edvardsen og Thierry Dabove på høyresiden og Johan Kolbjørnsrud og Stian Teksum på den venstre. 2–0 kom etter at den førstnevnte duoen kombinerte fint. Robin Edvarsen avsluttet med et skudd ned i bakken som fikk en pen bue over bortelagets målvakt.

3-0-målet kom fra motsatt side. Kolbjørnsrud la inn og etter hvert var Stian Teksum på rett sted til rett tid. Bortelaget kom etter dette til noen farligheter, men nettkjenningen uteble. Turn var derimot ikke ferdige. Jon Erik Økland fikk servert ballen i beina fra en motspiller. Fra hjørnet av sekstenmeteren sendte han ballen videre til Kristoffer Trandum Nordlie som plasserte ballen lavt i hjørnet.

Kampfakta

 • Norsk Tipping-ligaen avd. 2
 • Eidsvold Turn – Gjøvik-Lyn- (1–0)
 • Eidsvoll kunstgress, 140 tilskuere
 • Dommer: Stian Røvig Sletner, Holmlia SK
 • Mål:
 • 1–0 13. min.: Piotr Gawecki
 • 2–0 51. min.: Robin Edvardsen
 • 3–0 55. min.: Stian Teksum
 • 4–0 81. min.: Kristoffer Trandum Nordlie
 • Gule kort: Robin Edvarsen, Troung Tran, Turn, Ole Mikkel Offenberg Rasch, Lars Johan Kollshaugen, Gjøvik-Lyn
 • Lag Turn: Peter Rusina–Robin Edvardsen, Andre Trandum Nordlie, Troung Tran (Magnus Kristengård 69. min.), Johan Kolbjørnsrud–Thierry Dabove, (Ibrahim Nashaat 83. min.), Markus Stensby (Jonatan Teigland 69. min.), Kristoffer Trandum Nordlie, Stian Teksum (Joakim Madsen 77. min.) - Jon Erik Økland, Piotr Gawecki
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MÅLFARLIG. Den polske kraftspissen Piotr Gawecki er alltid en trussel for Turns motstandere. Lørdag satte han inn kampens første mål.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no