20. jun
DUO: Pål Gordon Nilsen og Susanne Wergeland leder OL i dag. Foto: TVNorge
 
Pål Gordon Nilsen gjør comeback på TV som programleder i OL
Han var involvert i alle OL fra 1994 til 2014. Etter å ha stått over det forrige mesterskapet vender Pål Gordon Nilsen tilbake som programleder.

Publisert: 08.feb.2018 15:00
Oppdatert: 08.feb.2018 15:13

Pål Gordon Nilsen skal lede TV-programmet OL i dag, som fra studio i Oslo oppsummerer ferske OL-hendelser på ettermiddagene, norsk tid.

– Jeg er veldig ydmyk over å få være med på å gi nok et OL til det norske folk. OL samler nasjonen og er noe alle følger med på, så jeg er stolt over å få lov til å gi dette til folket, sier han til EUB.

OL NUMMER 12

Som NRK-ansatt jobbet han med alle OL fra 1994 til 2012. I sin neste rolle som kommunikasjonssjef for ungdoms-OL på Lillehammer var han var også i Sotsji til 2014-OL. Nå jobber Nilsen i Discovery, som har sikret seg rettighetene til de fire neste olympiske lekene.

– Jeg har jobbet i Discovery i to år, men jeg har vært ute av programlederrollen siden jeg slutta i NRK i 2013. Derfor er jeg også spent, for dette er mitt ordentlige comeback på TV, sier Nilsen.

Erfaringen betyr mye når han med ny rettighetshaver gyver løs på sitt 12. OL.

– Vi forbereder oss litt på samme måte som toppidrettsutøvere. Nå vet jeg at det er 16 lange dager med sport. Og selv om jeg bor hjemme så kommer jeg ikke til å se mye til familien. Du må psyke deg opp og legge et løp hvor det skal presteres, sier han.

Selv om programlederen er avhengig av å levere for egen del er tv-stasjonens OL-suksess også sterkt knyttet opp mot de norske utøvernes prestasjoner. Gjør de det bra er det enkelt å pakke inn på TV, men med mye stang ut og motgang blir det vanskeligere å lage sendinger. Nilsen husker med gru tilbake til kveldssendingene i 2006.

– Torino-OL var et skuffende mesterskap for Norge. Da var det også tøft å lage god TV, sier Nilsen, som vanligvis har fått mye å glede seg over sammen med det norske folk.

AKTIV PÅ SKI

I oppladningen til TV-comebacket har han selv vært aktiv i vinteridretten. Som bosatt på Nordbymoen benytter han seg ofte av skiløypene i nærområdet.

– Jeg var på ski i dag tidlig. Jeg er veldig glad i å gå på ski, og det er veldig fint å gå ved Nordbymoen og Gystadmarka. Jeg vil gi en stor honnør til kommunen som legger til rette, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Blåser liv i satsing på dommertalenter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no