23. apr
FULL FART: Glenn Haug har virkelig vist seg fram for RX2-publikummet denne sesongen. Foto: Johnny Loix/RX Evolution
 
Glenn Haug gir gass: Har bykset inn i toppen av RX2-sirkuset
I sin første sesong på nest øverste nivå i rallycross, er Glenn Haug nær pallen sammenlagt. Nå skrur han opp innsatsen med proff mekaniker på laget.

Publisert: 17.jul.2017 19:00
Oppdatert: 17.jul.2017 19:10

Etter at han vant landsfinalen i 2016 prøver Glenn Haug fra Eidsvoll seg denne sesongen i det internasjonale RX2-sirkuset. RX2 er klassen rett under VM, nivået hvor de aller beste som for eksempel Petter Solberg kjører. Årets RX2-sesong består av syv konkurranser. Etter løpene i Belgia, Storbritannia, Norge og Sverige, ligger Haug på sjetteplass i sammendraget. Han har alle de tre andre norske bak seg, og kun ni poeng opp til tredjeplassen. Også nykommeren selv er overrasket over hvor bra det har gått.

– Debutsesongen har gått over all forventning. Det var jo ikke meningen at jeg skulle komme opp i disse plasseringene enda, sier Haug til EUB.

HUSKER DU DENNE: Bilen fikk grisebank

i FINALER

Han har kjørt seg inn til semifinaler i alle løpene, og helt til finalene i Belgia og Norge. Før forrige runde, som gikk under motorsportfesten i svensken Høljes, hadde han kjørt seg helt opp på fjerdeplass sammenlagt.

– Det er vanskelig å si hvorfor det har gått så bra, men jeg gir da gass og kjører konsekvent, sier han. Nå ser debutanten gode muligheter til å klatre igjen.

– Målet i år var jo egentlig bare å være med, og kanskje komme til noen semifinaler. Men jeg tenkte aldri at jeg skulle være så høyt oppe. Nå er alt en bonus, men jeg begynner jo å sikte meg litt inn på den tredjeplassen, sier Haug.

INVESTERER I MEKANIKER

Alle kjører like rørramme-bygde biler som ser ut som en Ford Fiesta. Bilene har permanent firehjulstrekk, 310 hester og består av glassfiber og plast. Etter det forrige løpet ble bilene lastet i en konteiner i Rotterdam. Neste konkurranse går i Canada 4. august. Den gode starten gjør at Haug velger å satse litt ekstra for å markere seg også i fortsettelsen.

– Vi skal ha med oss en veldig god mekaniker, som jeg har gitt litt ekstra for, og som vi håper kan hjelpe. Vi ser at det er det siste lille som mangler for å komme seg helt opp, så derfor leier vi inn en profesjonell mekaniker, sier Haug.

VIL BLI LAGT MERKE TIL

Sesongen avsluttes med løp i Frankrike og Sør-Afrika. Haug sitt langsiktige mål er å komme seg inn i VM supercar, det aller gjeveste selskapet.

– De følger veldig med på oss i klassen rett under, så det gjelder å prøve å gjøre det bra. Vi kommer ikke til å vinne i år, men vil i hvert fall bli lagt merke til. Ved å kjøre godt i ett eller to år til så er det jo bare å håpe, påpeker han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GLEDER SEG: Glenn ser framover. Foto: Frode Skaar/RX Evolution
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no