17. jul
DEBUTANT: Eric Kitolano fikk et innhopp mot HamKam, og debuterte fra start i kampen etter mot Jerv. Han er en av flere som har sett spillere ta store steg i Ull/Kisa-trøya.
 
Gode muligheter for å finne den neste Ull/Kisa-stjernen
KOMMENTAR: Derfor tar de fleste rundt klubben tapet av stjernespiller Niklas Sandberg med større ro enn man kanskje skulle tro.

Publisert: 08.apr.2018 21:46
Oppdatert: 10.apr.2018 06:20

Før forrige sesong var mange redde for hvordan det skulle gå med Ull/Kisa etter at Fredrik Krogstad, mannen som reddet Ull/Kisa fra nedrykk i 2016 – forlot klubben for å fortsette karrieren i eliteserien.

Frykten forsvant fort. Jessheim-klubben fulgte opp med en sesong der de i stedet kjempet om opprykk, anført av en enda større stjerne i Niklas Sandberg – spilleren som erstattet Krogstad i hjertet av Ull/Kisa-laget.

Begge hadde vært ute i kulden med alt å bevise, tok et år i Kisa, og ble plutselig brennhete for klubber på toppnivå. Det har flere fått med seg. Både fans og spillere.

Nettopp derfor finner du ikke mange som er så veldig bekymret for at Kisa nå har mistet Sandberg til eliteserien. Dette til tross for at spilleren sto bak så mange som ti mål og elleve målgivende pasninger, og ble nominert til årets spiller i OBOS-ligaen. Framgangen i Ull/Kisa, både som lag og for enkeltspillere – har gitt bedre forutsetninger for å utvikle laget på spillermarkedet.

Spillere som for bare ett år siden takket nei til Kisa har før inneværende sesong selv tatt kontakt for å få komme. Utvalget er større og sjansene for å treffe er bedre.

Selv om salget av Sandberg drøyde helt til siste dag av overgangsvinduet hadde klubben tidlig regnet med at han ville forsvinne og allerede før jul hentet inn en erstatter i Eric Kitolano.

Og da Sandbergs overgang var et faktum hev Kisa seg rundt og forsterket den sentrale midtbanen ytterligere med William Kurtovic.

Som en joker er også unge, lokale Henrik Loholt Kristiansen signert med håp om å gå samme utviklingsløp som sin tidligere klubbkamerat Krogstad.

I søndagens kamp mot Jerv fikk Kitolano sin debut fra start.

Han scoret ikke fire mål slik Sandberg gjorde forrige gang lagene møttes. Han var heller ikke helt venn med ballen i alle involveringer i sine første 45. Likevel viste indreløperen jevnt og trutt prov på driv, teknikk og en aldri så liten x-faktor. Etter hvilen var han involvert i det meste da Kisa festet grep om kampen. Det på en midtbane hvor det var flere mann i nye roller, blant annet vingen Kristoffer Normann Hansen som på grunn av skader fikk sin startdebut i en indreløperrolle. Heller ikke han gjorde seg bort, og sammen skapte debutantduoen kampens største sjanse før utligningen kom.

Kurtovic som kun har vært i klubben noen dager ble sittende på benken, mens Loholt Henriksen sto over med skade. Så fort disse får noen treninger under beltet, får unnagjort sine debutnerver, vil Kisa ha større kamp om de sentrale posisjonene i laget.

Ingen forventer at årets nykommere skal være like gode som forrige sesongs store stjerne. Det skal mye til. Men hvem vet, det var det heller ikke mange som trodde om Niklas Sandberg.

LES OGSÅ: Kisa vil skape alternativ til dårlige ungdomsmiljø

LES OGSÅ: Mange drar lasset når Kisa arrangerer kamp

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no