19. jul
GRATULANTER: Sigurd Løvstad Eik, August Hauger og Petter Hokstad var blant de mange Åsen-medlemmene som gratulerte Ragnhild Hagas foreldre, Liv og Bjørn, med OL-gullet.
 
Gratulanter i kø da Åsen feiret OL-gull
Fest på klubbhuset etter at Ragnhild Haga ble tidenes første olympiske mester fra Åsen IL.

Publisert: 15.feb.2018 21:11
Oppdatert: 15.feb.2018 21:29

Foreldrene Liv og Bjørn hadde en lang og innholdsrik dag etter at datteren Ragnhild Haga vant OL-gull i morgentimene. Likevel ville de ikke gå glipp av Åsen ILs gullfeiring på Røtterudmoen i kveldinga, hvor ungguttene Sigurd Løvstad Eik, August Hauger og Petter Hokstad var blant de mange som ville gratulere Haga-familien med dagen. Elevene fra Eltonåsen hadde fulgt spent med på gulløpet fra skolen.

– SPESIELT

– Vi ville gratulere for det er jo spesielt å vinne OL-gull. Det var også veldig spesielt å se på Ragnhild vinne, for hun går jo for Åsen og bor i nærheten av oss, sier Petter.

Gutta synes det er stor stas å være del av samme klubb som en olympisk mester. De er imponerte over Hagas utvikling denne sesongen.

– Hun har vært der oppe i toppen lenge, men i år har hun virkelig tatt det siste steget, sier August.

Leder for langrennsgruppa, Espen Auestad Tollefsen, var blant klubblederne som hev seg rundt for å arrangere feiring hjemme på Røtterudmoen etter at gullet var et faktum i Sør-Korea. Han sier det betyr mye for klubben å få en OL-vinner i rekkene.

– For det første betyr det veldig mye for alle de vi har her, og kanskje dem som er litt eldre og som ser veldig opp til de beste, sier Tollefsen.

På Røtterudmoen råder Åsen over et moderne anlegg.

– Anlegget begynner å bli kjempebra, ikke bare lokalt men i norsk målestokk. Det koster å drifte og drive, så oppmerksomhet rundt klubben kan gjøre det lettere for å få folk eller sponsorer til å bidra, sier Tollefsen.

Dette er det første OL-gullet til Åsen IL.

– Ja, så er det kanskje muligheter for ett til når stafetten kommer, sier Tollefsen, med lørdagens OL-konkurranse i tankene.

STOR DAG

Ordfører Hans Thue og varaordfører Karl Henrik Laache var på plass på klubbhuset for å gratulere.

– Noen dager er bare veldig mye større enn andre, og dette er en av de, sier Thue.

Også han håper medaljefangsten ikke er over med dette.

– Noen klarer å toppe kransekaka og være forbilder, og er også med på å gi identitet til bygda vår. Ragnhild har gjort noe slikt nå, og kanskje også på lørdag, sa ordføreren med et smil.

Han understreket hvor mye dedikasjon og innsats som ligger bak en slik bragd, også av personene nærmest utøveren.

– Ikke bare av henne men også familien, og derfor er det så hyggelig at dere er her, sa Thue, som leverte en av mange blomsterbuketter til familien Haga denne begivenhetsrike dagen.

LES OGSÅ: – Jeg bøyer meg i støvet, sier OL-kongen Dæhlie 

LES KOMMENTAREN: En legende er født

 
BLOMSTER: Ordfører Hans Thue synes det var stas med nytt OL-gull til Nannestad.
HEDRET: Ordfører Thue (midten) ga også honnør til dem som driver Åsen IL framover i det daglige. F.v.: Kai Sørum, Martin Schlabach, Espen Auestad Tollefsen og Rolf Hauger.
KAKE: Marsipankaka gikk unna på klubbhuset.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no