20. jun
FAMILIEN: F.v.: Magne, Bjørn, Liv og Anders Haga fulgte Ragnhilds gulløp hjemme i Holter, før også resten av idrettsfamilien satte kursen for skisporet.
 
Gulljubel hos familien Haga
Ragnhild Haga er olympisk mester. – Utrolig gøy og vanvittig stort, sier familien hjemme i Holter.

Publisert: 15.feb.2018 11:01
Oppdatert: 15.feb.2018 13:47

– Jeg så ganske tidlig at Ragnhild hadde en god dag, så jeg var ikke så nervøs. Jeg var overraskende rolig. Jeg tenkte kanskje medalje, men gull hadde jeg ikke engang drømt om, sier mor Liv Bakken Haga til EUB.

Familien Haga fulgte Ragnhilds gulløp foran TV-en hjemme i Holter, Nannestad.

– Dette er utrolig gøy og vanvittig stort. Det er veldig fortjent. Hun går et perfekt løp og har vært jevnt bra i hele sesongen, så sånn sett er det ingen bombe, sier bror Magne.

HAGLET MED GRATULASJONER

Det er fortsatt tidlig på dagen når EUB kommer på besøk. Siden morgentimene har alle i familien opplevd et stort trøkk, men bare med positivt fortegn.

– Jeg tror jeg har fått over hundre meldinger. Jeg har ikke fått sett på alle enda, sier Bjørn.

Far i huset forteller at han begynte dagen med å håpe på en prestasjon Ragnhild selv var fornøyd med, men allerede ved første passeringstid begynte han å tenke på at det kanskje var muligheter for medalje.

– Når hun så gikk fortere enn Bjørgen begynte man å håpe på noe man egentlig ikke turte å håpe på, sier Bjørn, som fikk se datteren vinne på suverent vis.

– Du blir bare veldig, veldig glad. Vi vet hvor mye hun har kjempet for dette, men det har jo alle de andre også. Nei, dette var moro, sier Bjørn.

Ut på andrerunden ble yngstebror Anders overbevist om at Ragnhilds drøm om gull skulle bli virkelighet.

– Dette var veldig gøy, sier Anders.

MARGINER

Foreldrene var så vidt inne og så på fellesturer til Sør-Korea, men vurderte aldri seriøst å reise ned til mesterskapet. Sett i ettertid hadde det selvfølgelig vært en opplevelse, men Liv sier det ville vært situasjoner der hun hadde kjent mer på akkurat det.

– Det er viktigst at foreldre er der når det går dårlig. Det er da vi trengs mest. Når det går bra klarer de seg i massevis, sier Liv.

Hun synes også det er morsomt at Ragnhild har fått betalt for vanskelige valg som å stå over Tour de Ski for å sikte seg inn mot OL. Magne trekker fram at det er små marginer mellom å vinne, og i det hele tatt få lov til å stille til start. Ragnhild overbeviste ikke da hun kom på 15. plass i skibytte-konkurransen tidligere i mesterskapet.

– Hun var jo den siste som kom med på laget. Etter duatlon var det ingen selvfølge at hun skulle gå, men nå får hun jo gå stafett også, sier Magne, før også resten av idrettsfamilien satte kursen for skisporet.

OL-kongen Bjørn Dæhlie er blant de mange som gratulerer både Ragnhild og familien

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no