17. jul
KJØRER SPOR. Løypekjører Jan Henning Guttersrud har fortsatt flere økter med løypekjøring foran seg i Skrukkelia i Hurdal. Mandag kom det 55 centimeter nysnø ved Fjellsjøkampen.
 
Håper på skispor 17. mai
SKRUKKELIA. Mandag kom det 55 centimeter nysnø på Fjellsjøkampen. Nå kan det gå mot feiring av nasjonaldagen på ski i de dype skoger.

Publisert: 29.apr.2017 06:00
Oppdatert: 29.apr.2017 09:56

– Målepinnen viste 80 centimeter snø ved Fjellsjøkampen sist jeg kjørte spor. Det er like mye overalt der oppe. Jeg kan ikke gi noen løypegaranti for 17. mai, men det er lov å drømme om at det holder så lenge, smiler løypekjører Jan Henning Guttersrud i Hurdal Hele Året.

Det er snart et halvt år siden han kjørte opp skiløyper i området for første gang denne vintersesongen. Fortsatt holder sporene seg svært godt – spesielt takket være det store snøfallet som overrasket mange mandag.

– Det kom 55 centimeter nysnø ved Fjellsjøkampen mandag. Det har ikke snødd like mye på ett snøfall tidligere i vinter.

Kjører på nytt i helga

– Hvor mange går fortsatt på ski i området?

– Det er naturligvis ikke like tettbefolket som det har vært tidligere i vinter, men jeg ser fortsatt folk som er ute og lufter seg med ski på beina, svarer han.

Det er varslet en stor mengde varmegrader på Øvre Romerike kommende uke. Flere dager er det meldt strålende solskinn med temperaturer helt opptil 20 grader.

– Det er en fare for at dette vil tære godt på snøen. Men løypene i Skrukkelia har god såle, så det vil nok være skiløyper en god stund til, sier Guttersrud. Han sier det vil bli kjørt løyper i helga og kommende helg.

– Så får vi se an føret da og vurdere videre kjøring framover i takt med været, sier han.

Fint i Nordåsen

Også i Nordåsen i Maura er det gode skiforhold for øyeblikket. Løypekjører Rune Granås i Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag skal ut med løypemaskinen på nytt tidlig lørdag morgen.

– Det har ikke vært finere løypeforhold i hele vinter enn det er for øyeblikket. På en skala fra 1 til 10, vil jeg gi det en 8er for øyeblikket. Snøen som kom mandag burde kommet i desember. Da hadde det blitt en helt annen skisesong, sier Granås.

Han forteller at det kom 43 centimeter snø på Marifjell mandag.

– Holder det til 17. mai?

– Det er spådd varmt til uka, men skiløypene i høyereliggende strøk vil nok holde seg en god stund til. Det er i hvert fall fortsatt mulig å lufte skiene i flere dager til, poengterer Granås.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no