22. apr
OPPMUNTRENDE: Summer Thalya Steinsrud (16) sier at Valter Berntsen (78) bidrar med masse positivitet.
 
Naturtalent høster erfaring av veteran: Valter er ved Summers side året rundt
Valter Berntsen (78) følger Eidsvoll-jenta tett fra sidelinjen.

Publisert: 12.jul.2017 21:00
Oppdatert: 11.jul.2017 15:28

Den Kløfta-bosatte eidsvollingen Valter Berntsen har et langt liv bak seg innen den lokale friidretten. Det var som trener at han først la merke til Summer Thalya Steinsrud, Eidsvoll-jenta som løper for Ull/Kisa, under en økt i Råholthallen for tre-fire år siden.

– TEKNISK FLOTT

– Hun har et veldig spesielt talent. Hun løper så teknisk flott at det er sjeldent, sier Berntsen, om hva han så allerede den gang.

De siste årene har han ikke hatt noen funksjoner eller verv i friidretten, men har likevel fortsatt å følge Summer svært tett. Ull/Kisa har som kjent et stort og godt løpemiljø, men de fleste på toppnivå løper lengre distanser. Berntsen har alltid hatt en forkjærlighet for sprint og synes derfor det er gøy at det kommer opp utøvere som Summer.

– Friidretten har vært min store interesse siden jeg var smågutt. Jeg synes det er moro med alle som driver med friidrett, men jeg synes det er virkelig moro når det kommer noen som har et litt større talent enn andre, forklarer han.

Denne sommerdagen står han på sidelinjen ved Jessheim friidrettsstadion, mens regnet øser ned, og følger med på at den nå 16 år gamle sprinteren tar drag ute på banen. 78-åringen prøver å være til stede på så mange treninger som helsa tillater, og reiser rundt på stevner for å heie.

– Jeg kommer med tips og råd, men jeg blander meg ikke opp i treningen, sier han.

- VELDIG POSITIV

Summer og familien hennes sier at Valter er en stor ressurs.

– Han er veldig positiv og han heier alltid på meg. Om det går litt dårlig så klapper han meg på ryggen og sier at det går bedre neste gang. Det er veldig fint å ha han her, sier Summer.

Hun er halvt engelsk og har bodd i Sundet de siste fire årene. Selv om hun har drevet med friidrett i seks år begynte hun ikke å konkurrere ordentlig før i fjor.

– Jeg satser mest på 200 meter sprint og 80 meter hekk. Så har jeg også begynt å løpe 100 meter i det siste, sier Summer.

Forrige uke imponerte hun Ull/Kisa-ledelsen på Bislett, og selvfølgelig Valter på tribunen, da hun tok en 4. plass og «perset» på 100 meter i sin første elitefinale. Uka før satte hun personlig rekord også på den dobbelt så lange distansen, og ble nummer seks av totalt ni fulle heat i Göteborg.

VIL LØPE FOR NORGE

– Det var jeg veldig fornøyd med. De siste månedene har det egentlig bare gått oppover og det er jeg veldig glad for, sier hun.

Nå trener hun mot en pallplassering under Ungdomsmesterskapet i Bergen i september. På sikt har hun større ambisjoner.

– Det er å løpe for Norge og bli en veldig god idrettsutøver, sier hun.

LES OGSÅ: Føler seg i sitt livs form som 44-åring

 
PÅ PLASS: Valter er på Summer sine treninger så ofte han kan.
INNSPILL: Valter kommer med tips og råd, men legger seg ikke opp i selve treningsopplegget.
TEKNISK: Valter så tidlig at teknikken lå naturlig for Summer. – Hun har et stort potensial, sier han.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no