17. aug
ENGASJERTE: Det var folksomt under det ekstraordinære årsmøtet på Jessheim stadion. Her er det hovedstyrets leder, Ole Kristian Wiig, som har ordet. (Arkivfoto: Thomas Hansen)
 
Navnedebatten i Ull/Kisa fortsetter: Har lagd komité med to fra hver idrett som skal lufte stemningen blant folk i klubben
Ull/Kisa danner arbeidsgruppe.

Publisert: 07.des.2017 14:30
Oppdatert: 08.des.2017 13:27

På et ekstraordinært årsmøte i regi av Ullensaker/Kisa IL den 10. mai stemte medlemmene i Ull/Kisa for å utsette avgjørelsen om å bytte klubbnavn til UKI Jessheim. Som EUB hadde omtalt i en artikkelserie i forkant av møtet var det stor uenighet rundt forslaget om å bytte navn. På møtet ble det temperatur da frontene ytret seg ansikt til ansikt. Dette ønsker hovedstyret å unngå nå som navneprosessen tas videre. Nå er det etablert en arbeidsgruppe bestående av to personer fra hver idrett, pluss to fra klubbens arbeidsutvalg.

SKAL LAGE INNSTILLING

– Oppgaven deres er å gjøre en vurdering av stemningen rundt i laget. Og jeg har sagt at hvis de kommer fram til et forslag, hvilket ikke er sikkert at de gjør, så er håpet at de kan komme fram til en enstemmig innstilling. Enten om at navnet bør endres eller om at man bør beholde det man har. Så håper jeg at den innstillingen har bred støtte gjennom hele laget og at det ikke skaper strid innad i laget, sier Ole Kristian Wiig, leder av hovedstyret i Ull/Kisa IL.

I forrige runde var lederen selv klar på at han ønsket et navneskifte velkommen. Nå velger han å ha en mer tilbaketrukket rolle, og har derfor holdt seg selv utenfor komiteen.

– Nå ønsker jeg å lytte og at det skal være bred aktivitet, derfor deltar jeg ikke i prosessen nå. Jeg mente kanskje litt for mye sist gang, sier han.

Sonderingene til komiteens representanter kan gjøres både med møter og i mer uformelle settinger. Wiig forteller at hovedstyret hadde et håp om at det skulle være mer slik aktivitet på tvers av gruppene før det forrige årsmøtet.

– Det viste seg at det ikke hadde skjedd. I stedet for å jobbe på tvers om synspunkter så bygde man opp argumentasjon på hvert sitt hold og det ble konfrontasjoner ut av det. Nå skal det være arbeid på tvers, forening av synspunkter og forhåpentligvis noe som nærmer seg en enighet, sier Wiig.

VIL HA KLART TIL FEBRUAR

Målet er at gruppa har en innstilling klar i løpet av februar 2018 som senere kan legges fram til klubbens årsmøte. Wiig er opptatt av at alle tar tiden til hjelp.

– Det ble litt hissige uttalelser sist. Jeg tror kanskje noe av det mest hissige som kom opp over bordet når vi hadde dette oppe i sommer kanskje er noe mer moderert nå. Tiden er kanskje det beste middelet for å se mer edruelig på saken, sier Wiig.

LES OGSÅ: – Vi prøver å bygge litt innebandykultur her på Jessheim

LES OGSÅ: Slik vokste Ødemarksbakken til eliten

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no