17. aug
SPENNENDE AVSLUTNING. Borghild Hansen (bak) fra NHF Eidsvoll følger med på konkurrentene fra Øvre Romerike Handicapidrettslag under søndagens individuelle kamper i teppecurling.
 
Hard konkurranse med 4,2 kilo tunge steiner
DAL. Møttes til Romerikstreffen i Letohallen

Publisert: 04.apr.2016 13:55
Oppdatert: 27.jan.2017 14:04

Spenninga lå tykk i lufta da over 230 boccia- og teppecurlingutøvere samlet seg i Letohallen for den tradisjonelle Romerikstreffen denne helga.
For 33. gang gikk dette arrangementet av stabelen, og 25. gang det arrangeres i Letohallen. Deltakerne reiser fra hele deler av landet for å være med, i det som er Norges største samling for utøvere innen de to sportssjangerne.
Både funksjonsfriske og handikappede er aktive i idrettene, og alle samles under samme tak for å spille mot hverandre i ulike klasser.
- Hele landet er representert, og det er et stort arrangement der mange frivillige er med for å få til gjennomføringen. Vi har storartet hjelp i gutter fra Krogsrud, som hjelper oss med rigging og tilbakesending av steiner. I tillegg har vi ballplukkere fra Borgen idrettslag som gjør en kjempeinnsats, sier Vigdis Mørdre fra arrangørklubben, Øvre Romerike Handikapidrettslag.

FIN AKTIVITET FOR ALLE

Teppecurling og iscurling er ikke så ulikt. Det gjelder å plassere den fire kilo tunge steinen nærmest midtpunktet, og samle poeng.
- Det er litt andre steiner, og litt færre steiner, men mye av reglene og taktikken er ganske likt. Det har vært spilt teppecurling her til lands siden begynnelsen av 80-tallet, og det er en flott aktivitet for både funksjonsfriske, og for de med funksjonsnedsettelse. Mange funksjonsfriske er kanskje med som støttespillere, og synes det er gøy og også spille selv, sier Mørdre, som sammen med Sigri Hilmo tok seieren i åpen klasse for damer på lørdag.
LES OGSÅ: Sterke resultater for teppecurlerne

NYTT STEVNE I APRIL

På Øvre Romerike trenes det teppecurling på Borgen ukentlig, og det er også en aktiv klubb i Eidsvoll. Flere av utøverne fra NHF Eidsvoll var også i aksjon denne helga, og to av dem var Borghild Hansen og Grete Irene Eriksen.
- Det gikk sånn passe bra, men det viktigste er jo å delta. Vi har det kjempegøy sammen, og trener ukentlig i Råholthallen, forteller de.
23. april er det nytt curling-stevne på Råholt.
- Da skal vi spille en ny runde i Norges-serien, og det er bare å komme og se på, smiler de aktive damene.
For å bli med på teppecurling eller boccia finner man lettest informasjon på nettsidene til handikap-forbundet og deres lokallag. En av dem som har lang fartstid som curlingspiller er den regjerende norgesmesteren Frank Stokkebekk fra Askim. Han har følgende tips for å bli god i sporten.
- Det er bare og trene masse. Det er mange som er gode, så det hjelper også med litt flaks, sier han.
LES OGSÅ: Øvre Romerike HIL startet sesongen med flere seiere

Fakta Om teppecurling

Teppecurling spilles på nålefilt (2,80 m x 14 m) med 4,2 kilos steiner.
Kan spilles individuelt eller med lag.
Arrangøren bestemmer hvilket lag som skal ha utkast i første omgang.
Det lag/spiller som etter 6/4 omganger har flest steiner nærmest tee vinner kampen.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no