20. sep
TREDJE: Her setter debutanten Robin Hofer Dahl inn sitt tredje mål i seriepremieren mot Selbak.
 
Drømmeåpning av nye Myhrer: Debutanten scoret hat trick for Eidsvold Turn
Storseier i den første kampen på nytt anlegg.

Publisert: 14.apr.2018 19:30
Oppdatert: 15.apr.2018 09:21

Eidsvold Turns A-lag spilte sin aller første seriekamp på deres nye kunstgressbane da Selbak kom på besøk til seriepremiere, lørdag. Turn feiret Myhrer-comebacket med storseier 5-1, og debutant Robin Hofer Dahl sto bak tre av scoringene.

STORE KONTRASTER

– Det var over forventning, jeg må si det. Og spesielt etter at jeg først hadde brent alle sjansers mor, sier Hofer Dahl til EUB.

For angrepskollega Thierry Dabove hadde scoret et historisk første mål på den nye banen da han både skaffet og scoret på et straffespark helt i starten. Også Jonatan Teigland hadde vært farlig frampå før samme mann serverte Hofer Dahl på åpent mål, som slo i bakken i fortvilelse etter at han satte ballen utenfor.

– Der og da går man litt i seg selv og lurer på hvorfor man driver med disse greiene. Men heldigvis så får jeg en godt servert corner som jeg får stanget inn litt etterpå, så jeg ikke rekker å tenke for mye på den missen, sier han.

Med headingen sendte han Turn opp i ledelsen rett etter at gjestene hadde utlignet på straffe. Derifra og ut så Turn seg aldri tilbake. Dabove ble felt i 16-meteren enda en gang, og igjen var han trygg fra krittmerket.

Etter en drøy time vartet Hofer Dahl opp med en lekker scoring da han dro seg inn fra høyre og curlet ballen bort i lengste hjørne. Bare minuttet senere fant han rom foran mål og møtte et lavt innlegg til hat trick og sluttresultatet 5–1.

– I andreomgang er vi bunnsolide og slipper ikke til noe som helst. Og da gjør det at vi der framme får litt offensiv frihet, og da fløyt det bra i dag, sier tremålsscoreren.

MÅL OM MÅL

22-årige Hofer Dahl kommer fra Tønsberg og signerte for Turn i starten av mars. I fjor scoret han åtte mål på 24 kamper for sin forrige klubb FK Tønsberg. For Turn har han vært på scoringslista også i flere av oppkjøringskampene.

– Tidligere har jeg ikke vært noen målscorer, jeg har spilt litt lavere i banen og vært mer en tilrettelegger og oppspillspunkt. Men i år er målet å ta et steg og bli en målscorer, og da var det veldig deilig å starte som i dag, sier han.

Selv om han ikke har vært så lenge i klubben har han rukket å finne seg til rette også utenfor banen.

– Dette er en herlig kompisgjeng. Det tok ikke lang tid å komme inn her, og jeg har blitt tatt veldig godt imot. Jeg bor i Oslo, så vi er en god gjeng som tar toget inn hver dag, men den togturen går så fort når det er så mange hyggelige karer, sier han.

Med 3. divisjonsåpningen unnagjort skal Turn spille neste kamp på nye Myhrer allerede i midtuka, med cupoppgjør mot Kjelsås.

KAMPFAKTA

 • Eidsvold Turn–Selbak 5–1 (2–1)
 • Myhrer, 140 tilskuere
 • MÅL
 • 1–0. 3. min.: Thierry Dabove
 • 1–1. 27. min.: Jonas Alexander Olsen
 • 2–1. 30. min.: Robin Hofer Dahl
 • 3–1. 52. min.: Thierry Dabove
 • 4–1. 61. min.: Robin Hofer Dahl
 • 5–1. 62. min.: Robin Hofer Dahl
 • Gule kort: Amund J. Moe, Selbak
 • Dommer: Magnus Muri Nygren, Strømmen
 • Eidsvold Turn (4-2-3-1): Christian Aarbogh Bjerke–Robin Edvartsen, Runar Flugheim Heggestad, Andre Trandum Nordlie, Johan Kolbjørnsrud–Kristoffer Trandum Nordlie (Markus Nerbøvik Stensby fra 66.), Jon Erik Økland–Thierry Dabove (Sondre Rustad Rudi fra 66.), Jonatan Teigland, Stian Teksum (Lars Andresen fra 84.)–Robin Hofer Dahl (Joakim Andre Karlsen Madsen fra 78.)

LES OGSÅ: Uavgjort i Eidsvoll-derbyet

 
PLASSERT: Her skrur Robin Hofer Dahl inn sitt andre seriemål i Eidsvold Turn-trøya.
STRAFFE: Thierry Dabove setter inn sitt andre straffespark mot Selbak.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no