26. jan
SJEF. Haakon Wenger, er daglig leder for tre pukkverk. Nå er han også leder i Eidsvoll 1814s.
 
Her er den nye sjefen til Eidsvoll 1814s
EIDSVOLL. Han har aldri spilt amerikansk fotball.

Publisert: 01.feb.2017 10:40
Oppdatert: 01.mar.2017 11:08

Han har heller ikke mange tunge organisasjonsverv å vise til. Men nylig ble han valgt som ny leder i Eidsvoll 1814s.
- Amerikansk fotball kan jeg lite om. Heldigvis har vi mange som kan veldig mye om det sportslige, og det organisatoriske, slår Haakon Wenger ettertrykkelig fast.
Han kom fra sidelinja og inn i miljøet da sønnen startet opp og valgte spill med oval ball som sin idrett.
- Det er ingen som helst tvil om at jeg har veldig mye å lære når det gjelder idretten og organisasjonsliv. Det blir en meget bratt læringskurve, sier Wenger.

PUKKVERK

Vi sitter i varmestua på Hjera Pukkverk ved Brensmork. Haakon er nemlig daglig leder for Feiring Bruks tre pukkverk i Ullensaker og Eidsvoll. Det er Grefsrud i Ullensaker og Dal Pukkverk samt Hjera Pukkverk.
Pukkverk og sandtak har han fått via morsmelka - eller kanskje mer korrekt - via faren. Det var nemlig Haakons far som både eide og drev grustaket langs Hjeravegen. Så dumpere, lastebiler og gravemaskiner har vært en viktig del av oppveksten.
Nå er han i tillegg leder av Eidsvoll 1814s.

ERFARNE FOLK

- Jeg sa først nei til å påta meg ansvaret. Og jeg vet vel heller ikke helt hva jeg har sagt ja til nå, smiler han.
- Det avgjørende for meg er at vi har veldig mange erfarne folk i systemet. Et par av de tidligere styremedlemmene er også med i det nye styret. Dermed er vi sikret en viss kontinuitet, sier han.
- Samtidig mener jeg det er viktig at vi må ha et system, og jobbe på en sånn måte, at klubben blir robust. På den måten blir vi ikke avhengig av enkeltpersoner. Om enkelte da skiftes ut må klubben og rutinene være så innarbeidet at utskiftinger ikke vil få så stor betydning. Det må i hvert fall være et mål å jobbe mot et slikt system, sier Wenger.
Eidsvoll 1814s består av rundt 200 medlemmer og har lag på alle aldersnivåer.
- I tillegg til de aller yngste - pee-wee, har vi lag i U-15, U17, og U-19 i tillegg til seniorlag. Dette er blitt bygd opp med godt arbeid gjennom en årrekke. Greg Kleidon har vært en sentral person. Han har gjort en veldig god jobb, slår Wenger fast.

GOD HJELP

- Det fine nå er at flere av de eldre ungdommene samt aktive spillere er med og gjør en jobb som trenere. Spillere som eksempelvis Eivind Brekke, Jørgen Alnæs, Arne August Skovseth Søgaard og Stian S. Brathen er med og gjør en solid jobb. Det er i det hele tatt en flott lagånd i klubben der alle skal bli sett og alle skal bli tatt vare på.
- Tøff runde da dere var nær ved å miste tilgangen på banen på Bøn?
- Ja, det var en vanskelig og kilen sak. Det så veldig mørkt ut lenge. Heldigvis ble det en løsning på baneproblematikken og det ble en avtale mellom oss og Bøn FK, sier Haakon Wenger.
LES OGSÅ: To amerikanere hentes inn til Eidsvoll 1814s: En av dem blir ny hovedtrener

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no