25. jan
SNORKLIPPING. Helge Olsen, æresmedlem og tidligere leder av EVS, fikk æren av å klippe snora til den nye løypa.
 
Her klipper æresmedlem Helge Olsen snora til den nye rulleskibanen
EIDSVOLL VERK. Høytidelig på Værket da rulleskibanen ble åpnet.

Publisert: 07.sep.2016 11:00
Oppdatert: 27.jan.2017 14:29

Verdens eldste skiklubb åpnet mandag sitt nye rulleskianlegg ved klubbhuset.

Med 1440 meter nylagt asfalt ønsker Eidsvold Værks Skiklub (EVS) å få rulleski og -stolbrukere ut av trafikken - og inn på mer egnet område. Løypa er gjennomgående fem meter bred, og er i tillegg utvidet i svingene. Mellom parkeringsplassen og løypa har klubben også lagd i stand et tilvenningsområde, der barn og nybegynnere kan gjøre seg kjent med utstyr og underlag.

LES OGSÅ: Planlegger store konserter, idrettsarrangementer og sambruk de ti neste årene

TO TRASEER

Løypesjef Jan Eriksen forteller at brukerne av den nye rulleskiløypa kan velge mellom to traseer, én flat og én noe mer komplisert rute. Representanter fra EVS har vært på kursing i forbindelse med byggingen, så ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

- Hovedtanken bak dette prosjektet har vært å få folk vekk fra trafikken og potensielt farlige situasjoner. Det er få slike anlegg på nordsiden av Oslo, og vi ønsker både lokale og tilreisende brukere velkomne hit, fortsetter han. Utover klubbens egne treningstider, vil anlegget være til fri disposisjon, sier skiklubbens nestleder Ståle Årdal.

Videre poengterer nestlederen at også rullestolbrukere er velkomne i det splitter nye anlegget, som er godkjent for nettopp slik bruk.

NM-OPPFORDRING

Ideen om den nye løypa kom for fire år siden. I startfasen var tanken ei løype på ca. 700 meter - den ferdige løypa er mer enn dobbelt så lang. Klubben fikk etter hvert innvilget flere søknader om økonomisk bistand, og i samarbeid med grunneierne i området bestemte de seg for å gjøre løypa lengre.

Etter den høytidelige åpningen med taler og snorklipping, ble åpningsdagen avsluttet med rulleskirenn. Her var det fri påmelding uten premiering, der idrettsglede, innsats og god sportsånd sto i fokus.

- Klubbens anlegg er viktig for folkehelsa, sa ordfører John-Erik Vika i sin tale.

Han poengterte at mangfoldet av brukerne er stort. Videre skrøt han stort av klubbens dugnadsånd, og spurte samtidig om ikke klubben snart er klare for å arrangere et nytt Norgesmesterskap.

LES OGSÅ: Millioninvesteringer i kø - sjekk utviklingen ved E6

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no