16. jun
INNSPURTEN: Thomas Roth krysser målstreken ved siden av tidstavla. Han forbedret seg stort på 1500 meter, men det er på 800 meter han har store planer for kommende sesong.
 
Her setter han ny pers, men Roth har blikket mot en tid som betyr noe enda mer personlig
Selv om han er klar for EM har Thomas Roth viktigere mål på friidrettsbanen i år.

Publisert: 01.jun.2018 11:00
Oppdatert: 31.mai.2018 23:28

Kommende sesong har mellomdistanseløperen Thomas Roth helt klare prioriteringer for hva han ønsker å oppnå.

MÅL ETTER TRØBLETE ÅR

– Jeg har mest lyst til å komme ned på 1,45-tallet på 800 meter. Så har jeg også lyst til å gjøre det bra i EM, men for min del er det andreprioritet. Det er tiden som betyr noe for meg, sier han.

For hans nåværende personlige rekord ble satt tilbake i 2014. Siden fulgte han opp med en sesong der han trente bra, men uten å få framgang, før de siste to sesongene har vært preget av store skadeproblemer. Det han har vært gjennom av motgang har samtidig vært med på å gi mer betydning til en framtidig forbedring av persen.

– Hvis jeg klarer det så hadde det vært så mye lettere om jeg skulle fått en ny skade og aldri klart å komme tilbake. Da hadde jeg klart en ting på «bucket list» og det hadde betydd veldig mye for meg, sier Roth.

– TIDA SOM GJELDER

Selv om årets sesong fortsatt er midt i overgangen fra vintertrening har han allerede klart EM-kravet. Selv om det store mesterskapet er et høydepunkt for året setter Thomas det likevel godt bak målsettingen om ny pers.

– Det er på andreplass, men et godt stykke bak målet om tiden. Det er slettes ikke alle som tenker sånn, men heller mer meritter. Men jeg ville mye heller ha gjort et veldig bra 800 m løp og komme sist i EM, enn å komme til en finale der jeg stopper opp der jeg er nå. Det er tida som gjelder, understreker han.

Etter tre trøblete år har han nå gjennomført en problemfri oppkjøring.

– Dette blir på en måte den første sesongen etter skaden. Så jeg tror jeg potensialet har vært der hele tiden, men at jeg har måttet ha en god treningssesong for å dyrke det. Det virker litt som det har ligget i dvale og at jeg får hentet det fram nå, sier Roth.

Hvis alt går etter den videre planen setter han ny pers i slutten av juli eller august. Da har han gjennomført en høydetrening i St. Moritz hvor formen virkelig spisses.

VANT HJEMME

I mellomtiden har ullsokningen lagt noe av grunnlaget hjemme på Jessheim friidrettsstadion. Torsdag kveld vant han eliteheatet på 1500 meter i regi av hans egen klubb, Ull/Kisa. Tiden 3.43.11 er ny personlig rekord på distansen.

– Deilig det, men det var ganske forventet siden persen er fra 2012, sier Roth, som har øynene rettet mot den persen som virkelig vil bety noe.

LES OGSÅ: Har syklet alle 40 UCK-karusellene

 
FORTSATT MED: Selv om han har lagt opp sin egen satsing bidrar Andreas Roth fortsatt i miljøet. Hjemme på Jessheim friidrettsstadion var han denne kvelden fartsholder.
DOBBELT ULL/KISA: Også damenes eliteheat på 1500 meter ble vunnet av en løper fra arrangørklubben. Sørlendingen Amalie Sæten løp sitt første løp på denne distansen siden 2011 og satte pers med 4.18.62.
I ALLE ALDRE: En av de frivillige i Ull/Kisa fikk hjelp av et yngre medlem av klubben til å ringe i bjella som markerer siste runde.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no