16. jul
BLE HØRT. Solveig Grene Seipæjærvi og Hans Jørgen Borgen fra Ullensaker Høyre lanserte forslaget om å etablere en kommunal utstyrsbank i Jessheim is- og flerbrukshall. Foto: Glen Widing
 
Her skal barn og unge få låne utstyr til sport og friluftsliv helt gratis
ULLENSAKER. Oppretter utstyrsbank i flerbrukshallen.

Publisert: 28.jun.2016 13:37
Oppdatert: 27.jan.2017 14:16

For litt over et år siden tok Ullensaker Høyre til orde for å opprette en kommunal utstyrsbank i Jessheim is- og flerbrukshall. Nå er det klart at ideen blir realisert. Kommunestyret i Ullensaker vedtok nylig at sosialrommet i andreetasje av ishallen skal bygges om til utstyrsbank, inkludert kontor- og møterom som kan benyttes av Ullensaker idrettsråd og andre frivillige organisasjoner.

- HELT FANTASTISK

Initiativtaker Solveig Grene Seipæjærvi er strålende fornøyd.

- Jeg synes det er helt fantastisk at dette nå kommer på plass. Det gir en helt super mulighet til alle i kommunen som ønsker å låne utstyr som man enten bruker sjeldent eller ikke har råd til å kjøpe selv. Dette er et kjempeviktig og godt tilbud til Ullensaker, sier Grene Seipæjærvi.

Ideen var inspirert av blant annet Målselv kommunes ordning og Bymisjonens skattekammer på Bislett i Oslo. Med bakgrunn i høye treningskostnader og utstyrskrav i deler av barneidretten er formålet at enkeltpersoner, skoler og foreninger skal kunne låne utstyr som ski, skøyter, hockeykøller, snowboard, skateboard, baller eller sykler, uten å måtte betale en eneste krone for lånet. Tilbudet på Jessheim skal også omfatte utstyr til friluftsliv.

- Vi tenker at det er viktig med aktivitet, men at det er det samme hvilken aktivitet det er. Utstyrsbanken vil kunne utvides med utstyr det viser seg å være behov for, eventuelt byttes ut med utstyr som kanskje ikke bli brukt. Det er noe vi må erfare, sier hun.

SØKER OM PENGESTØTTE

Utstyrsbanken skal plasseres i lokalene som ligger bak tribunen i ishall-delen. Basert på tilbakemeldinger fra lag og foreninger har Ullensaker idrettsråd slått fast at ingen av dem har noe ønske om å bruke dette området til fysisk aktivitet ettersom det er såpass smalt. Flere av idrettslagene som ikke har egne klubbhus har imidlertid etterlyst tilgang til møtelokaler og et sted å ha arkivskap. Derfor inkluderes også dette i utviklingen av utstyrsbanken. Kostnader for etablering av utstyrsbank og ombygging av lokaler skal innarbeides i budsjettprosessen for 2017. Etter forslag fra Grene Seipæjærvi i kommunestyret er det vedtatt at kommuneadministrasjonen skal søke om midler til å betale for utstyret hos for eksempel legater, tilskuddsordninger og stiftelser. Når dette er gjort skal banken opprettes.

- Administrasjonen må først gjøre de oppgavene de skal gjøre, men jeg håper dette tilbudet kommer på plass så fort som mulig, sier Grene Seipæjærvi.

LES OGSÅ: Ungdommer starter trening for unge som vil ha det gøy

LES OGSÅ: Antall håndballag i Kisa har skutt til værs

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no