16. nov
IVRIG SYKLIST: Anne-Berit Sandaune tar seg her en treningsøkt alene, men eidsvollingen trives aller best i selskap med andre ryttere fra Eidsvoll SK.
 
Hun ble raskeste kvinne fra Trondheim til Oslo: For Anne-Berit betydde det mer å nå mål sammen med de andre i Eidsvoll SK
Ingen av de 162 damene på startstreken syklet den store styrkeprøven raskere enn Anne-Berit Sandaune fra Eidsvoll.

Publisert: 01.aug.2018 17:00
Oppdatert: 31.jul.2018 11:34

– Ja, jeg syklet i hvert fall på den beste tiden blant damene. Slik jeg ser det så kårer de ikke en vinner, for da måtte man starta alene i fellesstarten. Jeg syklet jo med gruppa ESK15 fra Eidsvoll sykkelklubb, men det var i hvert fall den beste tiden i år og det var jo moro, sier Anne-Berit Sandaune om å bli raskeste kvinne av totalt 162 startende.

Hva synes du om prestasjonen?

Det var litt overraskende. Det er jo avhengig av hvem som starter hver gang, men vi klarte en bra tid samlet sett med gruppa, så jeg skjønte at jeg måtte komme høyt oppe blant damene ettersom det er langt færre der enn i herreklassen.

Hva betyr det for deg?

Jeg klarer ikke helt å se at det er jeg som har gjort det, for jeg hadde ikke klart det uten å sykle slik vi gjør som et lag. Du er del av en større gruppe, men klart at det er jeg som har tråkket nedover der, så jeg er stolt av det og veldig fornøyd. 

Hvor stor plass har syklingen i livet ditt?

Jeg begynte med landeveissykling i 2010. Før det hadde jeg syklet litt på terreng og grus. Landeveg fenget meg og ble noe jeg ville drive mer med. Det handler mest om at man finner seg en gjeng som Eidsvoll Sykkelklubb og har et opplegg fra vi starter å sykle ute i april, til målet Trondheim-Oslo i slutten av juni. Det er ikke lange sesongen med disse fellestreningene, derfor synes jeg alltid det er morsomt når vi møtes på Råholt med en plan om hva vi skal gjøre. Jeg gleder meg alltid til 1. april og at vi skal ut og sykle sammen igjen.

Hvordan er miljøet i Eidsvoll Sykkelklubb?

Veldig bra og inkluderende med nivåer som passer for alle. Det er folkene i klubben som gjør at det er så gøy der, det er alltid noen som tar vare på de nye som møter opp. Jeg var voksen når jeg var der første gang, men det var bare å bli med og det er en plass for alle. Og har man lyst på større utfordringer kan man bare bli med på et annet nivå.

Sykkelplaner framover?

Birken. Det er morsomt å være på vegen som gruppe, men vi merker at vi ikke alltid er så populære. Så når Trondheim-Oslo er over er det alltid godt å komme ut i skogen og være der. Vi har en terrengsykkelgruppe i klubben, så det er et opplegg der jeg gjerne er med på, spesielt fram mot Birken som stort sett går på grus.

Hva er du opptatt av nå? 

Akkurat nå er jeg opptatt av at jeg har ei datter på 19 som om en drøy uke skal flytte til Trondheim. Det tenker jeg en del på, for det blir spennende tider både for henne og meg. Det er rart at minstejenta skal flytte, og såpass langt unna.

Hva betyr sommeren for deg?

Det betyr tid til å senke skuldrene og gjøre ting man har lyst til. Lese, trene og være ute og med familie og venner.

Hva og hvor er ditt optimale feriested?

 Aktiv ferie med å kunne gjøre noe samtidig som man slapper av. Vi hadde en tur til Loen og Via Ferrata hvor jeg klatret med noen venninner. Det likte jeg veldig godt. Kombinasjonen fjord og fjell er fantastisk, og Norge med denne sommeren er en drøm. 

Sommerens ferieplaner?

Datteren og jeg har vært en tur i Trondheim for å se på hybelen. Så har jeg vært med familie på tur til Ålesund. Det har rett og slett vært Norgesferie og mange timer i bil. 

Hva står helst på menyen i sommer?

Reker er godt. Sjømat.

Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?

Sommeren i år startet med Trondheim-Oslo, og jeg må si at for meg var det stort. Selv om vi ikke nådde målet vårt som lag, om å slå klubbrekorden fra 1985, så ser vi at vi har gjort en bra innsats. Det å klare å henge med inn der var spesielt.

Er det slik at du er mer fornøyd med at du klarte å holde følge med gutta på laget, enn at du ble den raskeste kvinnen totalt?

Ja, før start var jeg mest bekymret for at det ikke er tid til å stoppe dersom du får noen som helst problemer. Det ville vært kjedelig om en punktering skulle være det som gjorde at man ikke fulgte med inn. Så er man usikker på om formen holder, for det er en tøff distanse hvor det alltid skjer mye underveis. Så man er alltid spent før start. Men det å være del av gruppa og klare å være blant dem som fullfører er stort, jeg tror kanskje det er det største. Det med beste tid var ikke noe som ble fokusert på der og da, men først oppdaget dagen etter. Jeg er likevel redd at jeg får noen barnebarn som blir lei av å høre historien om tiden, og at det kanskje er noe jeg fokuserer mer på etter hvert. 

Hvor bader du helst?

Jeg bader vanligvis ikke mye i Norge, men i år har jeg badet masse og til og med syklet rundt med bikini i lomma. Da havner jeg oftest ved Hurdalsjøen og Langton, selv om det også er fine vann oppe i Gullverket.

Hva var din første sommerjobb? 

På Skotøymagasinet her i Eidsvoll da jeg var 14 år. Eller, jeg plukket jordbær en sommer før det, selv om det var forferdelig kjedelig og ikke ga så mye inntekt. Vi spiste vel mer enn vi plukka.

Hvilken kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?

Nei, vet ikke. Jeg tror jeg vil si dattera mi.

SJU KJAPPE

LESER? Krim og lettleste bøker på sommeren.

BLIR FLAU AV? Oppmerksomhet, slik som dette.

LIKER Å SPISE? Alt mulig. Jeg er som Ole Brumm og sier ja takk, begge deler.

REDD FOR? Nærgående fugler.

ER AVHENGIG AV? Fine folk rundt meg.

ER GOD TIL? Får si sykle.

DRØMMER OM? Som voksen tenker man alltid på at det skal gå bra med ungene.

FAKTA

  • Navn: Anne-Berit Sandaune.
  • Alder: 45.
  • Bosted: Eidsvoll.
  • Familie: Ei datter på 19 år.
  • Er: Markedskontakt på NAV Eidsvoll.
  • Interesser: Sykling er hovedinteressen, så å holde seg i aktivitet og være med venner og familie.

LES OGSÅ: Sommerprat med hesteguru Anton Granhus

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no